Wéér meer buitenlandse toeristen in Spanje

door admin
Wéér meer buitenlandse toeristen in Spanje

Dit blijkt uit cijfers die dinsdag werden gepubliceerd door de Spaanse toeristische organisatie Frontur. Alleen al in maart bezochten 3,9 miljoen toeristen uit het buitenland Spanje. Ondanks dat Semana Santa dit jaar in april viel, was dit toch een lichte stijging ten opzichte van maart 2013.

De grootste groep werd opnieuw gevormd door Britten met 19,2 procent van het totaal. De tweede grootste groep bestond uit Duitsers die 16,2 procent uitmaakten van het totaal. Toeristen uit Frankrijk namen het sterkst toe met 11,5 procent tot 1,6 miljoen bezoekers tussen januari en april. Ook uit de Scandinavische landen kwamen 7,8 procent meer toeristen. Andere landen waar meer toeristen vandaan kwamen: Zwitserland (+16,8%), België (+13%), Italië (+9%), Rusland (+5,6%)

Het jaar 2013 vormde voor de toeristische sector al een recordjaar in alle opzichten. Met 60,6 miljoen toeristen uit het buitenland stootte Spanje China van de derde plek van ’s werelds populairste bestemmingen voor internationale toeristen. Deze toeristen gaven in totaal 59,08 miljard euro uit in het land. 

Regio’s

De Canarische Eilanden deden het goed deze drie maanden: 3,1 miljoen toeristen bezochten een van de eilanden in de Atlantische Oceaan. Een toename van 10,6 procent en 31 procent van het totaal aantal toeristen in Spanje.

De regio Valencia zag het aantal internationale toeristen met 12,2 procent toenemen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2013 (9 procent van het totaal). In Andalusië steeg het aantal met 11,6 procent tot 1,1 miljoen, in Calatonië met 9,8 procent tot 2,5 miljoen en in Valencia met 9 procent tot 909.482 internationale toeristen.

Dit vind je misschien ook leuk