Wat kunnen Spaanse en Nederlandse ondernemers van elkaar leren?

door admin
Wat kunnen Spaanse en Nederlandse ondernemers van elkaar leren?

Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Madrid in samenwerking met Esade Business School en de Fundacion Rafael del Pino en sluit aan op TEDxBinnenhof 2014 met het thema ‘Global Challenges: Dutch Solutions’.

De keynote speaker is  Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid VVD-fractie, die vorig jaar de Agenda StartupNL heeft gepresenteerd. Vervolgens vinden twee paneldiscussies plaats, één met Nederlandse en Spaanse startups en één met Nederlandse en Spaanse bedrijven/organisaties uit het ecosysteem voor startups.

Start Up Spain is vormt een levendig laboratorium  van startups, durfkapitaal en ondernemerschap in Spanje. In antwoord op de positieve feedback over de voorgaande edities, gaat Start Up Spain door met het stimuleren van een beter begrip van andere modellen van ondernemerschap. Ditmaal zal het Nederlandse model onder de loep worden gelegd en vergeleken met dat van Spanje.

Door het creëren van een dialoog wordt het beide landen mogelijk gemaakt te leren van elkaars ecosystemen van startups, innovatie en durfkapitaal. Aan de panelleden worden twee vragen gesteld: Denk je dat jouw land enige duidelijke voor- of nadelen heeft als het op ondernemerschap en investering aankomt? Wat zou er moeten veranderen aan het ecosysteem van de onderneming om het effectiever te maken?

Livestream

Het evenement (zie de link voor meer informatie) start op woensdag 23 april aanstaande om 17.30 uur in het Auditorium Rafael del Pino, in Madrid. Bent u verhinderd hier bij aanwezig te zijn, dan kunt u via deze link naar de live-stream het evenement rechtstreeks via internet volgen.

Dit vind je misschien ook leuk