De grootste tech-addicts van Europa zijn Spanjaarden

door admin
De grootste tech-addicts van Europa zijn Spanjaarden

Dus volgens dit onderzoek werkt men eerst een hele dag en besteedt daar omheen nog eens ruim 8 uur in een scherm. Samsungs Life Style Research Lab nam 5.000 interviews af onder 18 tot 65-jarigen verspreid over Europa. Italianen volgen met 7 uur en 48 minuten en Noren turen gemiddeld 7 uur en 36 minuten in een device.

Daarna volgen nog Zweden met 6,5 uur, Duitsland met 7 uur en 24 minuten, Zwitserland 7 uur, Hongarije 7 uur, VK met 6 uur en 54 minuten, Frankrijk met 7 uur en 2 minuten, Nederland met 7,5  uur en Finland met 6 uur.

Volgens Marc Masip, psycholoog in Barcelona die is gespecialiseerd in afwijkingen als gevolg van nieuwe technologieën, is een gelijke trend te zien onder de omgang van tieners met hun mobiele telefoons, tablets, iPods en vergelijkbare apparatuur. Spaanse tieners spenderen dubbel zoveel tijd als het gemiddelde in Europa.

Over de redenen waarom Spanjaarden zo verslaafd zijn aan hun apparaten kan helaas nog niets gezegd worden, aangezien er volgens Masip nog geen sociodemografisch onderzoek naar is gedaan. Wel neemt hij in zijn praktijk waar dat een toenemend aantal mensen verslaafd is aan hun mobiele telefoon en zelfs een irrationele angst krijgt, wanneer ze hun mobieltje thuis hebben laten liggen.

‘Die telefoons vervangen onze realiteit door een virtueel bestaan en we worden grootgebracht als een generatie lafaarden die enkel ik hou van jou kunnen zeggen via whatsapp, maar niet face to face.’ Mensen beschikken op een gegeven moment niet meer over de sociale vaardigheden om een sollicitatiegesprek te voeren of om conflicten rechtstreeks uit te praten’.

Dit vind je misschien ook leuk