Torres poogt Spaanse koning te betrekken bij corruptieschandaal

door admin
Torres poogt Spaanse koning te betrekken bij corruptieschandaal

Urdangarín is voormalig zakenpartner van Torres en de andere hoofdverdachte in het corruptieschandaal. Vermoedelijk sluisden beide heren ruim 6 miljoen euro aan overheidsgeld weg naar hun prive-bedrijven via de Stichting Nóos. Met deze stichting werden grote sportevenementen voor het goede doel georganiseerd.

Diego Torres wil nu dat rechter José Castro van de rechtbank in La Palma iedereen oproept als getuige die in de e-mails voorkomt. Op die wijze wil hij aantonen dat alle leden van het koninklijk huis Urdangarín in bescherming namen. Ook overhandigde Torres een e-mail waarin Urdangarín de voormalige koning Juan Carlos vraagt om hulp bij het betrekken van beroemde personen bij zijn sportevenementen waarvoor hij heel veel geld ontving van de regionale overheden van de Balearen en de regio Valencia.

Het lijkt erop dat Torres weinig kans maakt, aangezien de huidige Spaanse koning onschendbaar is. Ook zijn vader Don Juan Carlos heeft een speciale juridische status en enkel de hoogste Spaanse rechtbank kan uitspraken over hem doen.

Op de foto staan Diego Torres en Iñáki Urdangarín in betere tijden.

Dit vind je misschien ook leuk