Plot kopen in Spanje voor 200 euro?

door admin
Plot kopen in Spanje voor 200 euro?

De burgemeester doet nu opnieuw een poging om nieuwe inwoners te trekken. Hij verkoopt stukken land voor weinig. Zo kost een plot van 60 vierkante meter slechts 200 euro. Een plot van 87 vierkante meter gaat voor 300 euro weg en een plot van 205 vierkante meter heb je al in bezit voor 1.300 euro. In totaal zijn er acht plots te koop, zo zegt José Luis Regacho tegen de Britse The Guardian

De enige eis voor de nieuwe eigenaren is dat ze binnen 2,5 jaar een huis of een bedrijf moeten bouwen. Panden kunnen tot drie verdiepingen hoog worden en er zijn grotten die horen bij enkele plots die gebruikt kunnen worden als wijnkelder. 

Het dorp is op de 15 permanente bewoners na praktisch leeg. In de verre omtrek is geen werk en de publieke school sloot veertig jaar geleden al zijn deuren. Wel is er een medisch centrum dat een dag per week wordt bemand, een kerk en een bar. 

Volgens Regacho is er al interesse getoond door mensen uit Argentinië, Mexico, de Verenigde Staten en Rusland. De hoop gevestigd op mensen die de rust opzoeken of kunstenaars die in alle rust nieuw werk willen creëeren. 

Verlaten dorpen

Zoals Olmeda de la Cuenca zijn er in Spanje duizenden dorpen die met uitsterven worden bedreigd en die ludieke acties verzinnen om nieuwe bewoners aan te trekken. Gratis huizen, gunstige belastingregels of ze zenden een bus uit met vrijgezelle dames om nieuw manvolk naar het dorp te trekken. 

Lees ook: Een nieuw leven in een spookdorp

Dit vind je misschien ook leuk