Spaanse senator onder vuur vanwege homo-onvriendelijke uitlatingen

door admin
Spaanse senator onder vuur vanwege homo-onvriendelijke uitlatingen

De voormalige premier van Spanje, José Luis Rodriguez Zapatero, leider van de socialistische partij PSOE, zou er in Sanin´s ogen met zijn ‘gunsten’ voor hebben gezorgd dat de schulden van de Spaanse overheden nu samen boven de 1.000 miljard euro uitkomen. Haar centrumrechtse regeringspartij PP zou alleen maar verder in de schulden zijn gekomen doordat de schuld die Zapatero heeft veroorzaakt met zijn ‘gunsten’ afbetaald moest worden. ‘Anders hadden we nooit dit gapende economische gat gehad’, aldus Sanín. 

Sanín vertegenwoordigd de Spaanse enclave Ceuta in het parlement en is toevallig de eerste senator ooit van niet Spaanse oorsprong. Ze is een tot Spanjaard genaturaliseerde Colombiaanse. 

‘Absurd’

Na haar uitlatingen ontstond er meteen een golf van kritiek, zowel vanuit de socialistische partij, als van haar eigen partijleden en via de sociale media, zoals Twitter. Haar uitspraken werden ‘absurd’ en ‘beschamend’ genoemd. 

Uit contex

Als reactie op de woede krabbelde Sanín terug door te zeggen dat men haar woorden verkeer zou hebben geïnterpreteerd of uit zijn verband hebben gerukt. Ze bedoelde te zeggen dat de subsidies aan vele non profitorganisaties, waaronder die van de LGTB-gemeenschap, de oorzaak zouden zijn voor de hoge schuldenlast.

Dit vind je misschien ook leuk