Spaanse politie verwart Marokkaanse koning met mensensmokkelaar

door admin
Spaanse politie verwart Marokkaanse koning met mensensmokkelaar

Koning Mohammed VI van Marokko zou met enkele leden uit zijn hofhouding aan het varen zijn op twee speedboten en 3 jetski\’s voor de kust van de Spaanse enclave Ceuta, toen hij door een vaartuig van de Spaanse waterpolitie werd aangehouden. Een agent sommeerde de koning zich te identificeren, waarop deze boos had uitgeroepen ‘weet je wel wie ik ben?’ Net op het moment dat de ene agent ‘nee’ had willen antwoorden, deed de koning zijn pet en zonnebril af en werd hij onmiddellijk herkend door een andere agent. 

Boos telefoontje

De agenten vroegen hem niets meer en lieten de koning met rust. Deze was echter zo boos, dat hij de Spaanse koning Felipe VI zou hebben gebeld om zijn woede over het incident te uiten. De Spaanse koning gaf de opdracht aan zijn minister van Binnenlandse Zaken om onmiddellijk excuses aan te bieden. Deze zond drie hoge commissarissen van de Guardia Civil naar de koninklijke speedboot om aan het bevel gehoor te geven. 

Ontspannen houding

Volgens diplomatieke bronnen zou de massale intocht in Spanje van immigranten vanuit Ceuta enkele dagen erna, veroorzaakt zijn door een wat meer ontspannen houding van de waterpolitie als gevolg van het incident.

Dit vind je misschien ook leuk