Hoe annuleer je een verzekering in Spanje?

door admin
Hoe annuleer je een verzekering in Spanje?

De verzekeraar wil je immers niet kwijt en doet er alles aan om je annulering te vertragen of zelfs te voorkomen. Niet alle verzekeraars zijn hetzelfde, maar voorbeelden van moeilijkheden vormen geen uitzondering.

De overstapservice

Hypotienda biedt een overstapservice aan. Dat wil zeggen dat de klant geholpen wordt bij het overstappen naar een andere verzekeraar. Hypotienda stelt in het Spaans een annuleringsbrief op voor de klant. In deze brief wordt verzocht de verzekering per vervaldatum te annuleren. Je ondertekent deze brief en verstuurt deze vervolgens via e-mail, fax naar de verzekeraar of gaat persoonlijk langs bij het betreffende kantoor. De annuleringsbrief dient minstens twee maanden vóór de vervaldatum naar de verzekeraar verstuurd te zijn.

In verband met de bescherming van persoonsgegevens kan Hypotienda niet direct in contact treden met de andere verzekeraar of een bank die de verzekering aanbiedt.

Persoonlijk langskomen

Sommige verzekeraars annuleren alleen maar verzekeringen waarbij de klant persoonljk langskomt om de brief af te geven. Dat is natuurlijk niet omdat ze geen fax of email hebben. Maar ze willen graag de kans krijgen om de klant iets anders aan te bieden, voordat hij echt weggaat.

Zet automatische incasso stop

Voorts raden wij aan om de automatische incasso van de premie direct na het inleveren van de annuleringsbrief bij je bank stop te zetten. Zo voorkom je dat er toch premie van uw rekening wordt afgeschreven.

Premie online storneren

Wat als je alle stappen netjes hebt gevolgd en vervolgens blijkt dat de premie toch nog van de rekening wordt afgeschreven? De verzekering blijkt niet te zijn beëindigd terwijl je inmiddels wel al een andere, betere verzekering hebt afgesloten. Gelukkig is er geen man overboord en kun je je premie eenvoudig storneren.

Hoe storneer je een premie-afschrijving?

Hoe werkt dit? Je gaat naar Internet bankieren van uw Spaanse bank. Bij de afschrijving van de premie zie je aan de zijkant een icoontje staan met meestal een rood kruis waarmee je de premie kunt terugstorten. Zodra je hierop klikt wordt de premie gestorneerd. Mocht je geen internetbankieren hebben of niet weten hoe dit werkt, kun je ook contact opnemen met de bank en hen vragen de premie te storneren.  Je hebt vanaf de premieafschrijving altijd tot één maand de tijd om zelf de premie te storneren. Na die maand moet de partij die het bedrag van de automatische incasso heeft ontvangen autorisatie geven voor het terugstorten. Dat is vaak een stuk lastiger.

Hypotienda

Heb je vragen of wil je gewoon de ergernis van herhaaldelijk contact met diverse klantenservices voorkomen, neem dan contact op met Hypotienda. Met jarenlange ervaring in het Spaanse verzekeringswezen hebben wij alle trucs en tips weleens voorbij zien komen.

Dit vind je misschien ook leuk