‘Kus het fruit’ in Spanje als reactie op Russische boycot

door admin
'Kus het fruit' in Spanje als reactie op Russische boycot

Vakbonden en cooperaties in de sector zoals Asaja, COAG en UPA organiseerden de weggeefactie onder de leus:‘Red de Spaanse landbouwsector van de ernstige gevolgen van de Russische boycot’. De partijen eisen compensatie van de Europese landbouwministers die vrijdag in Brussel samen kwamen.

Kust het fruit

Blije inwoners van Madrid konden naar hartelust peren, appels, aardappelen, meloenen en perziken onder veel meer pakken. De actie ging samen met een foto-oproep via de sociale media. Wie gratis fruit mee naar huis nam, kon een selfie plaatsen met de hashtag #BesaLaFruta, dat ‘kus het fruit’ betekent en de hashtag #VetoRuso (Russisch embargo) te plaatsen om zich als tegenstander tegen de Russische boycot te poneren.

Jaarlijks wordt voor een waarde van 340 miljoen euro aan fruit naar Rusland geëxporteerd. De afgesneden toegang tot het land heeft ‘ernstige’ gevolgen op de sector, zo melden de vakbonden.

De Russische boycot van fruit, groenden, vlees, vis en ander voedingsmiddelen werd begin augustus aangekondigd. Het was een reactie op de sancties die Europa Rusland heeft opgelegd als gevolg van de russische steun voor de rebellen in Oekraïne.

Dit vind je misschien ook leuk