Directeur Spaanse Santander bank overleden

door admin
Directeur Spaanse Santander bank overleden

Al op woensdag komt de Raad van Bestuur van de bank samen om te praten over een mogelijke opvolger. De grootste kanshebber die wordt genoemd in de Spaanse media is Botín’s oudste dochter Ana Patricia Botín. Zij bekleedt op dit moment een belangrijke post binnen de bank in het Verenigd Koninkrijk. De aandelen van Santander zakten als reactie op het nieuws met 1,8 procent.

Reactie premier

De Spaanse premier was vanochtend in het Spaanse parlement en reageerde met condoleances aan de familie Botín en met de opmerking dat Emilio Botín ‘een ware ambassadeur is geweest voor het merk Spanje’. 

Bankiersfamilie

Botín komt uit een bankiersfamilie met een lange geschiedenis en begon bij de bank te werken op zijn 24e. Door wat door kenners een ‘agressief expansiebeleid’ genoemd wordt, wist Botín zijn bank tot de grootste beursgenoteerde bank van de Eurozone te maken. Hij verkreeg onder meer recent nog de Spaanse banken Banesto, Central Hispano en de Amerikaanse Sovereign Bank. Banco Santander is eveneens grootaandeelhouder in Grupo Prisa. Het mediabedrijf waartoe onder meer ook de landelijke krant El País behoort.

Niet met pensioen

In 2007 veranderde hij nog de statuten van Banco Santander opdat hij niet zoals daarin voorgeschreven was, op zijn 72e hoefde te stoppen met werken. Botín laat een vrouw en zes kinderen na. 

Dit vind je misschien ook leuk