Ana Botín volgt vader op als leider Banco Santander

door admin
Ana Botín volgt vader op als leider Banco Santander

Ana Botíns overgrootvader bestuurde al de toen nog kleine bank in Santander (Galicië). Pas toen Emilio Botín het roer overnam groeide de bank uit tot de tweede grootste in de eurozone. De bank is nu aanwezig in 15 landen en was ook in 2007 betrokken bij de overname van de ABN Amro. Op dit moment beheert de bank een vermogen van 1.2 biljoen euro.

UK

Botíns dochter werkte haar hele leven in de financiële wereld. Tussen 2002 en 2010 was zij voorzitter van Banco Banesto. Daarna bestuurde zij sinds 2010 Banco Santander in het Verenigd Koninkrijk. Over de lege plek die haar vertrek achterlaat wordt volgende week door de bank daar besloten. Tot dan zal de huidige vice-voorzitter Nathan Bostock haar taken waarnemen.

Opvolging

Meteen nadat het nieuws over Botins dood bekend werd, ging men er al vanuit dat Ana Botin de grootste kanshebber was om haar vader over te nemen. Speculaties over zijn mogelijke opvolger ging Emilio Botín bij leven altijd uit de weg omdat hij zich nog gezond voelde en de volledige steun had van zijn bestuur. Hij veranderde zelfs de statuten van de bank, zodat hij ook na zijn pensioenleeftijd nog door kon blijven werken. Hij zou over drie weken tachtig jaar zijn geworden.

Dit vind je misschien ook leuk