Maximum snelheid radars op Spaanse wegen stiekem verlaagd

door admin
Maximum snelheid radars op Spaanse wegen stiekem verlaagd

Waar vroeger voertuigen werden geregistreerd als ze 12 tot 15 kilometer per uur te hard reden, is dat nu omlaag gegaan tot 8 kilometer per uur. Volgens La Voz de Galicia kregen bestuurders van vaste trajecten opeens boetes voor snelheidsovertredingen binnen terwijl hun rijgedrag niet was veranderd.

Volgens Autopista.es is de reden van de verlaging het feit dat DGT een target moet halen van 384 miljoen euro in 2014 aan boeteinkomsten. In de maanden januari tot juli was er al 183 miljoen euro geïncasseerd.

Meer inkomsten aan boetes

Ondanks dat het aantal bestuurders dat boetes ontving voor te hard rijden is gedaald in 2014 ten opzichte van andere jaren, zijn wel de inkomsten hoger. Dit komt deels door de veranderde marges en door het feit dat men nu sneller betaalt. In Spanje geldt de regel dat je boete halveert als je binnen een bepaalde periode betaalt. Veel mensen maken daar gebruik van.

Andere belangen

Volgens de koninklijke Spaanse autobond is het veel belangrijker de focus te leggen op afgeleid zijn, moeheid of drugsgebruik achter het stuur aangezien de ongelukken die een gevolg zijn van deze gedragingen jaarlijkse circa 1.000 levens eisen. 

Dit vind je misschien ook leuk