Britse in ziekenhuis Ibiza na ‘balconing’

door admin
Britse in ziekenhuis Ibiza na 'balconing'

De Britse viel ruim twee meter naar beneden van het balkon van Hotel Cala Terida Beach in Sant Antoni en kwam terecht op haar rug. Volgens bronnen uit het ziekenhuis Nuestra Señora del Rosario brak zij bij die val een wervel in haar rug. Het meisjes werd iets over drie uur vanochtend per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en ligt daar nu op de afdeling neurochirurgie. 

Dood

Eerder deze maand kwam er een Britse man van 25 jaar om het leven nadat hij in dezelfde plaats op Ibiza van de eerste verdieping van een hotel was gevallen. Volgens medici toen ter plaatse, was het ongeval gebeurd onder invloed van drugs.

Balconing

Balconing vormt een jaarlijks terugkerend probleem op met name de Balearische Eilanden en drukke toeristische plaatsen langs de Spaanse kust. Jongeren proberen, vaak nadat ze veel alcohol hebben gedronken, van het ene balkon naar het andere te klimmen of springen vanaf hun balkon direct in het zwembad van hun hotel. Vrienden nemen de stunt vervolgens op met hun mobiele telefoon om de video’s te verspreiden via de sociale media. Veel toeristen, vaak Britten, raken gewond en jaarlijks eist het fenomeen zelfs levens.

Dit vind je misschien ook leuk