Vier nieuwe verdachte gevallen van ebola in Spanje

door admin
Vier nieuwe verdachte gevallen van ebola in Spanje

Romero’s perspectieven zijn veel beter, zo zeggen haar artsen. Het gaat steeds ietsje beter met de verpleegster die de eerste persoon ter wereld was die buiten West-Afrika besmet raakte met het dodelijke virus. Mogelijk zal ze genezen. Ze is de kritieke grens van 15 dagen voorbij en dat biedt hoop, zo wordt gemeld vanuit het ziekenhuis.

Vliegveld Barajas

Op het vliegveld van Madrid werd het protocol in werking gesteld vanwege de aankomst van een passagier die uit Lagos in Nigeria via Parijs op Madrid vloog. Hij had koorts en was onwel. Het cabinepersoneel meldde uit voorzorg deze omstandigheden bij de Spaanse gezondheidsautoriteiten. Deze Nigeriaan testte positief op het Malaria-virus. Een tweede test moet volgens het protocol 78 uur na de eerste worden afgenomen.

Ambulance Teresa Romero

Een tweede persoon waarbij donderdagochtend koorts werd vastgesteld is geïsoleerd in de residentie waar ze woont. Het gaat om een oude vrouw die op 6 oktober werd vervoerd met dezelfde ambulance als waarmee eerder Teresa Romero naar het Carlos III ziekenhuis werd gebracht. Romero was, naar later bleek, op dat moment al besmettelijk. Ook deze persoon testte in eerste instantie negatief op het virus.

Missionaris

De derde persoon is een 70-jarige missionaris van dezelfde orde als de twee inmiddels aan ebola overleden Spaanse missionarissen Miguel Pajares en Manuel García Viejo. Hij meldde zich donderdag vrijwillig bij het Carlos III ziekenhuis met koorts, maar heeft ook aangegeven geen direct contact te hebben gehad met ebola-patiënten.

Rode Kruis-verpleger Tenerife

De vierde nieuwe van ebola verdachte persoon is een 38-jarige Rode Kruis-verpleger in Tenerife die met ebola-patiënten heeft gewerkt in Sierra Leone en op 12 oktober naar Spanje terugkeerde. Deze man had 37,7 graden koorts. Tenerife heeft sinds zijn melding het protocol in werking gesteld. Zijn vrouw en kind zijn eveneens uit voorzorg opgenomen. Op 20 oktober weet men of de tweede test eveneens negatief is en vastgesteld kan worden dat de man niet met ebola is besmet.

Dit vind je misschien ook leuk