Spaanse verpleegster bijna genezen van ebola

door admin
Spaanse verpleegster bijna genezen van ebola

Mesa zei dit bij de ingang van het Carlos III ziekenhuis waar het al sinds 6 oktober zwart ziet van de nationale en internationale media. Die dag werd bevestigd dat in Spanje de eerste besmetting met het dodelijke virus buiten Afrika had plaatsgevonden.

Men moet nog 24 tot 48 uur wachten op het bevestigende nieuws. Pas dan kan de tweede test worden afgenomen. Volgens Mesa zijn de artsen erg optimistisch en gaan ze er eigenlijk vanuit dat Romero ook voor de tweede keer negatief zal testen op het virus.

Volgens de woordvoerdster is Romero zelf ook hiervan op de hoogte en verkeert ze in een ‘euforische’ stemming met ‘heel veel zin om uit het ziekenhuis ontslagen te worden’.

Tot nu toe vertonen alle mensen die nauwlettend geobserveerd worden sinds ze in aanraking kwamen met Romero nog steeds geen symptomen van de ziekte. De kans is elke dag groter dat Romero niemand heeft besmet. Echter de definitieve datum waarop dat – rekening houdend met de incubatietijd van de ziekte – gezegd kan worden is volgens de medici op 27 oktober. 

Javier Limón, Romero’s echtgenoot heeft aangekondigd juridische stappen te willen nemen tegen de Spaanse en Madrileense gezondheidsautoriteiten vanwege hun in zijn ogen falende optreden rond de besmetting van zijn vrouw.

Demonstratie

In Madrid kwam op zondag de zoveelste ‘witte golf’ in beweging. Dit is de term waarmee sinds de crisis in Spanje demonstraties van verplegend en medisch personeel wordt aangeduid. Men is boos over de slechte manier waarop de autoriteiten zijn omgegaan met ebola in Spanje. Het aftreden wordt geëist van de Spaanse minister van Gezondheid Ana Mato en van haar regionale collega Javier Rodriguez.

Dit vind je misschien ook leuk