Gevierde ontwerper Oscar de la Renta overleden

door admin
Gevierde ontwerper Oscar de la Renta overleden

De la Renta werd in 1932 geboren in een vooraanstaande familie op de Dominicaanse Republiek. Op zijn achttiende vertrok hij naar Spanje om daar een kunststudie in Madrid te volgen. Hier ontwaakte zijn passie voor mode waarna hij leerling werd van de destijds al gevierde Spaanse modeontwerper Cristóbal Balenciaga. Via deze leerroute kwam hij terecht bij modehuis Lanvin in Parijs, waar hij volgens de Washington Post de ‘eerste Latino’ was die er werd geaccepteerd in de hoge modekringen.

Presidentsvrouwen

In de jaren zestig verhuisde hij naar Amerika en brak hij internationaal echt door toen hij de Amerikaanse first lady Jacky Kennedy begon te kleden. Zij werd mede door de kleding van Oscar de la Renta een mode-icoon. Vervolgens kreeg de ontwerper ook opdrachten van andere presidentsvrouwen zoals Betty Ford, Nancy Reagan, Hillary Clinton en Laura Bush.

Hollywoodsterren

Ook Hollywood-sterren lieten zich graag door De la Renta kleden. Zijn laatste belangrijke ontwerp was de trouwjurk voor Amal Alamuddin. Zij trouwde begin oktober in Venetië met acteur en regisseur George Clooney. Volgens de Washington Post stond de avondkleding van De la Renta voor ‘Latijnse sensualiteit, Europees raffnement en Amerikaanse veelzijdigheid’.

Dit vind je misschien ook leuk