Drie dagen voor minder dan drie euro naar de bioscoop

door admin
Drie dagen voor minder dan drie euro naar de bioscoop

Het initiatief heeft tot doel mensen die normaal gezien een kaartje te duur vinden de gelegenheid te bieden ook naar de bioscoop te gaan. Bioscoopbezoek liep aanzienlijk terug vanaf het moment dat de Spaanse overheid in september 2012 de btw op theater en bioscoopbezoek verhoogde van 8 naar 21 procent.

Voor 2,90 euro naar de film

Fiesta del Cine wordt landelijk gevierd in 3.000 bioscoopzalen in 365 bioscopen en wil je een kaartje voor 2,90 euro bemachtigen dan moet je je eerst registreren op de website Fiestadelcine.com. Je ontvangt direct een email met een bewijs dat je moet laten zien op het moment dat je bij het loket een kaartje koopt. Wie zich vorig jaar al heeft geregistreerd op dezelfde website met hetzelfde doel, heeft inmiddels al automatisch een email met accreditatie ontvangen.

Nieuw bij deze editie van het ‘Bioscoop-feest’ is dat ook groepen van 10 personen zich als geheel kunnen registreren. Zestig-plussers en kinderen jonger dan 14 jaar hoeven slechts hun ID te tonen bij het loket om in aanmerking te komen voor de lage prijs. 

Initiatiefnemers

Op de vorige editie van Fiesta del Cine kwamen 2 miljoen bezoekers af. De initiatiefnemers willen dit aantal minstens evenaren. Dit zijn de vereniging van producenten van audiovisuele producten (FAPAE), de vereniging van filmdistributeurs (Feclicine) en het instituut van cinematografie en audiovisuele kunsten (ICAA).

Dit vind je misschien ook leuk