Uitgaven buitenlandse toeristen in Spanje met 7,3 procent omhoog

door admin
Uitgaven buitenlandse toeristen in Spanje met 7,3 procent omhoog

In totaal namen 52,4 miljoen toeristen dit bedrag voor hun rekening, zo blijkt uit een onderzoek van de toeristische organisatie Egatur dat werd gepubliceerd door het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

Iets minder uitgegeven

De gemiddelde uitgaven per toerist daalde wel licht met 0,1 procent tot 966 euro, doordat men iets korter in Spanje verbleef. De dagelijkse bestedingen per persoon namen op hun beurt weer licht toe met 0,2 procent tot 108 euro.

September goede maand

September was op dit vlak een erg goede maand. In totaal werd ruim 7 miljard euro uitgegeven. Dat betekent een stijging op jaarbasis van 6,8 procent. Dit cijfer is toch opvallend lager dan de toename van het aantal toeristen dat deze maand Spanje bezocht van 8,1 procent. De gemiddelde uitgaven per bezoeker per dag daalde echter met 1,2 procent tot 1.005 euro. Egatur ziet dit als een gevolg van een gemiddeld korter verblijf.

Britten spendeerden het meeste

Britten gaven tussen januari en oktober het meeste uit met 10,4 miljard euro. Dit is 20 procent van het totaal en 6,9 rocent meer dan een jaar geleden. Duitsers gaven 5,6 procent minder uit en Fransen 8,7 procent. Ook Russen besteedden minder in deze periode als gevolg van het gedaalde aantal toeristen dat Spanje bezocht door de daling van de waarde van de roebel ten opzichte van die van de euro. De uitgaven van de toeristen uit de Scandinavische landen stegen met 4,8 procent tot 4,5 miljard euro.

Canarische Eilanden ontvingen het meeste

De Canarische Eilanden profiteerden het meeste van de gestegen uitgaven, gevolgd door Madrid, Andalusië en Catalonië. Allemaal regio’s waar de gemiddelde uitgaven per dag en per verblijf toenamen.

Teruggang voor Balearen

Alleen de Balearische Eilanden zagen een kleine teruggang in de uitgaven gedaan door toeristen die een van de eilanden bezochten. Met 9,3 miljard euro was het 2,3 procent minder dan in de eerste negen maanden van 2013.

Dit vind je misschien ook leuk