Duurste adressen om te wonen in Spanje

door admin
Duurste adressen om te wonen in Spanje

Volgens TecniTasa ben je het duurste uit in de Calle Serrano in Madrid. In de gouden mijl van de Spaanse hoofdstad betaal je al snel 10.900 euro per vierkante meter. Niet voor niets huizen er dan ook de sjieke boetieks van Gucci of Prada. Deze prijs per vierkante meter ligt er zelfs nog 4 procent hoger dan een jaar eerder in 2013. Voor een gemiddeld grote woning – voor Nederland – van 75 vierkante meter zou je dus ruim 8 ton betalen.

Nummer twee en drie

Op nummer twee ligt de Passeig de Gràcia in Barcelona. Hier betaal je 8.450 euro per vierkante meter. In de Calle Hernani in de Baskische stad San Sebastián, vlakbij het beroemde La Concha strand, betaal je op twee na het meest per vierkante meter, namelijk 6.400 euro.

Goedkoopst

Helemaal aan het andere eind van dit spectrum ligt Castellón de la Plana in de regio Valencia. Hier kost een vierkante meter slechts 300 euro en ben je 36 keer goedkoper uit dan in de Calle Serrano in Madrid. Deze prijs zakte in de laatste drie jaar met 71 procent.

Iets duurder ben je uit in Talavera de la Reina in de wijken El Pilar en La Estación met een prijs van 320 euro per vierkante meter. Dit was in 2013 nog 460 euro.

Stabilisatie of herstel?

Volgens Fernando García Marcos, woordvoerder van TecniCasa, dalen de prijzen per vierkante meter in Spanje nog steeds, maar veel minder hard dan in de laatste jaren en veel zaken duiden op een herstel of op zijn minst stabilisatie. Over een jaar zal men kunnen zien welke van de twee het wordt.

Kloof

In Madrid ligt niet alleen de duurste straat van Spanje, maar hier is ook de kloof tussen de hoogste prijs per vierkante meter en de laagste binnen één gemeente het grootst. In de wijk San Cristóbal de los Angeles betaalt men 650 euro per vierkante meter.

De top 10 duurste plekken in Spanje

1. Calle Serrano, Madrid (€10,900m2)

2. Catalonia: Passeig de Gràcia, Barcelona (€8,450)

3. Area around Calle Hernani (Hernani Kalea), San Sebastian (€6,400sqm)  

4. El Sardinero neighbourhood, Santander (€6,350sqm)

5. Abandoibarra Etorbidea/Plaza de Eusaki, Bilbao (€5,500)

6. Puerto Banús, Marbella (5.450 €/m2)

7. Paseo Sarasate/Primer Ensanche, Pamplona (€4,950)

8. Area around Calle Santigo, Plaza Universidad and Plaza España (Valladolid)

9. Paseo de los Fueros, Megapark and Bec, Barakaldo (€4,500)

10. Paseo Maritimo, Cádiz (€4,500)

Dit vind je misschien ook leuk