Sneeuw in Zuid-Spanje

door admin
Sneeuw in Zuid-Spanje

De gebieden Serranía de Ronda, El Torcal en de zone rond Alfarnate kregen te maken met flink wat sneeuwbuien waardoor circa 70 auto’s en een schoolbus met 17 kinderen in de problemen kwamen.  Vanaf het middaguur begon de sneeuw moeilijkheden op te leveren voor het verkeer tussen San Pedro de Alcántara en Ronda, rond El Burgo en bij Antequera. De weg naar de stenen beelden in het natuurgebied El Torcal werd zelfs afgesloten. Enkele auto’s kwamen vast te zitten en konden pas na enkele uren worden bevrijd. In het centrum van Antequera sneeuwde het ook. Hier bleef het echter niet wit.

Witte laag

Het sneeuwde eveneens flink in Archidona, Villanueva del Trabuco, Villanueva del Rosario en Villanueva de la Concepción. In de streek Axarquía zijn de hoger gelegen gebieden in de Sierra Tejada, Sierra Almijara en Alhama bedekt met een witte laag. De provincie Granada kreeg vanaf dinsdagavond te maken met veel sneeuw. Voor Granada stad en omgeving wordt woensdagochtend sneeuw voorspeld. Mensen die met de auto de bergen in gaan zijn verplicht sneeuwkettingen te bevestigen.

Spanje

Voor woensdag heeft het Spaanse weerinstituut Aemet nog waarschuwingen voor 32 provincies in 12 autonome regio’s wegens kou, sneeuw, regen, golven en harde wind. De temperatuur kan in delen van het noorden van Spanje dalen tot minus 7 graden Celcius. Op sommige plekken kan er tot 15 centimeter sneeuw vallen, de wind kan snelheden bereiken tot 80 kilometer per uur en de golven aan de noordwestkust van Spanje kunnen naar verwachting zo’n 6 meter hoog zijn. Voor deze kust geld een oranje alert. De sneeuwgrens in grote delen van Spanje ligt tussen de 500 en 900 meter.

Sneeuw

De volgende provincies worden gewaarschuwd voor sneeuw: Huesca, Zaragoza, Lugo, Ourense, Alava, Avila, Guipúzcoa, La Rioja, Lleida, Madrid, Segovia, Soria, Teruel, Vizcaya, Cuenca, Granada, Jaén, Guadalajara, Albacete en Ciudad Real.

Intense neerslag

De volgende provincies worden gewaarschuwd voor hevige regen: Asturias de hele dag, Melilla wat later op de dag. In Cantabrië, Guipúzcoa en Vizcaya kan de regen plaatselijk veranderen in hagelbuien. Een alert voor wind geldt voor León, Zamora en Melilla. Hoge golven zijn te verwachten in Almería, Granada en ook in Melilla.

Dit vind je misschien ook leuk