Magaluf moet weer een ‘fatsoenlijke’ vakantiebestemming worden

door admin
Magaluf moet weer een 'fatsoenlijke' vakantiebestemming worden

Vorig jaar kwam Magaluf herhaaldelijk in het (internationale) nieuws nadat een video viraal ging van een Iers achttienjarig meisje dat in ruil voor een gratis drankje seksuele handelingen verrichtte bij 24 mannen. Daarnaast raakten de ‘pub crawls’ in opspraak: hier bezoekt een groepje personen, al dan niet georganiseerd, verschillende bars op een avond om in elke bar een of meerdere drankjes te drinken. Het doel is vaak erg dronken te worden.

Alcohol op straat verboden

Om het komende hoogseizoen dergelijke excessen te voorkomen heeft de gemeente Calvià enkele maatregelen aangekondigd. Zo wordt drinken van alcohol op straat vanaf 1 mei verboden. Daarnaast worden de organisatoren van events en feesten scherp in de gaten gehouden opdat ze het excessieve gedrag niet door hun activiteiten verergeren. Vertoont iemand in de ogen van de wetshandhavers ‘slecht gedrag’ zoals wildplassen, rondlopen in badkleding buiten het strand en balconing, dan kunnen direct boetes tot 600 euro worden opgelegd. Bars en clubs sluiten hun deuren voor nieuwe bezoekers om middernacht.

‘Geen wetteloze stad’

Volgens lokale autoriteiten is Magaluf geen ‘wetteloze stad’ en wordt het weer een ‘volwassen toeristische bestemming‘, zo zei de regionale minister van Toerisme Jaime Martínez tegen lokale media. Alle toeristische bedrijven en organisaties zullen hun beleid op het nieuwe doel moeten aanpassen. De Guardia Civil gaat de lokale politie bijstaan in het controleren van de massa’s die zomers ’s nachts de straten bevolken.

Goedkope vakantiebestemming

Vorig jaar werden er nog 223 Britten uit hun hotel gezet. Dat was een toename van 75 procent ten opzichte van 2012. Naar schatting bezoeken jaarlijks 1 miljoen Britten het gebied dat decennialang werd gepromoot als goedkope vakantiebstemming. Ook in andere Spaanse kustgemeenten worden nieuwe regels opgesteld om verslechterde imago’s te verbeteren. Zo rust er in Tossa del Mar een verbod op het houden van vrijgezellenfeesten in de maand autustus. Barcelona had problemen in de wijk Barceloneta, waar tot diep in de nacht of de vroege ochtend lallende jongeren de straten domineerden.

Dit vind je misschien ook leuk