Belgische wil vaderschapstest Juan Carlos

door admin
Belgische wil vaderschapstest Juan Carlos

De laatste tijd vertoont Juan Carlos, de voormalige koning van Spanje, zich opvallend weinig in het openbaar. De officiële reden hiervoor is dat Juan Carlos plaats maakt voor zijn zoon Felipe, die sinds afgelopen zomer koning is van Spanje. Toch is er vermoedelijk nog een andere reden voor de ‘onzichtbaarheid’ van Juan Carlos: het onderzoek van het Hooggerechtshof om erachter te komen of Juan Carlos in 1966 met een Belgische vrouw een buitenechtelijk kind gekregen heeft. 

Vaderschapstest

De Belgische Ingrid Jeanne Sartiau heeft het Spaanse Hooggerechtshof verzocht om een vaderschapstest waarmee ze hoopt aan te tonen dat zij een dochter is van Juan Carlos. Een soortgelijk verzoek werd enkele jaren geleden ook al eens gedaan door de Spanjaard Albert Solá Jiménez, maar wegens de onschendbaarheid van de koning werd het verzoek destijds niet in behandeling genomen. Onschendbaar is Juan Carlos sinds zijn aftreden afgelopen zomer niet meer en het Hof heeft de aanvraag daarom nu wel in behandeling genomen.

Korte romance met onbekende

Lilian Sartiau, de moeder van Ingrid Jeanne Satiau, verklaarde in 2012 tegenover een Belgische notaris dat ze in december 1965, tijdens een verblijf aan de Costa del Sol, in een discotheek een knappe, elegante en zeer aardige man heeft leren kennen, met wie ze vervolgens drie nachten het bed deelde in een hotel. De laatste dag van haar verblijf vertelde de portier van het hotel tot haar verbazing dat die knappe man de Spaanse kroonprins Juan Carlos was. Anticonceptie was in die tijd nog niet voorhanden en tot aan de geboorte van Ingrid heeft Lilian geen andere seksuele relaties gehad. Lilian Sartiau is er daarom van overtuigd dat Juan Carlos de vader is van haar dochter Ingrid.

Ontkenning

Juan Carlos ontkent de vader te zijn van de Belgische. Het koningshuis zegt het onderzoek met vertrouwen tegenmoet te treden. Een weigering mee te werken aan DNA-onderzoek zou alleen maar in het nadeel van Juan Carlos kunnen werken.

Erfgenaam

Ingrid Sartiau zegt niet op geld uit te zijn. Ze wil slechts officieel erkend worden door haar natuurlijke vader. Mocht DNA-onderzoek uitwijzen dat ze daadwerkelijk een dochter is van Juan Carlos, dan wordt de Borbón-familie daarmee weer een beetje groter en zal ze zelfs mede-erfgenaam worden van Juan Carlos. Voor het koningshuis zal dit echter geen consequenties hebben en ze kan geen enkele aanspraak maken op een plek binnen de Spaanse koninklijke familie.

Dit vind je misschien ook leuk