Wat voor weer wordt het met Pasen…?

door admin
Wat voor weer wordt het met Pasen...?

Of je nu een vakantie in Spanje hebt gepland of een van de vele indrukwekkende religieuze processies wilt bijwonen of iets anders gaat doen: het weerbericht is deze periode erg belangrijk want ook in Spanje roert maart zijn staart en over april wordt zelfs gezegd ‘abril aguas mil’ (in april valt veel water).

Ondanks dat de kans statistisch gezien erg groot is dat het minstens één van de acht dagen tot Domingo de Resurrección gaat regenen, blijken de vooruitzichten voor Semana Santa 2015 heel erg gunstig te zijn.

Het Spaane weerinstituut Aemet geeft bijvoorbeeld gemiddelde waarden met betrekking tot het weer tussen 29 maart en 6 april (dit jaar Semana Santa) van de periode 1981 tot en met 2014 in Málaga. De gemiddelde temperatuur overdag was 15,6 graden met maxima van 20,6 graden Celcius. De gemiddelde windsnelheid lag op 15,4 kilometer per uur. De gemiddelde neerslag in deze periode bedraagt 11,7 milimeter en het jaar waarin de meeste regen viel was 1982 met 58,2 mm.

Wat wordt het dit jaar?

Maar wat zijn de voorspellingen voor dit jaar? Het zal zeker de eerste dagen in elk geval droog zijn. Wel kan er af en toe een bui vallen in het midden van het land en naar het noorden toe en delen van de regio Valencia. Zowel voor de Canarische Eilanden én de Balearen zijn de vooruitzichten gunstig.

Het weer lijkt in tegenstelling tot wat het de afgelopen dagen liet zien te stabiliseren met maxima rond de 20 graden Celcius en in het zuiden en zuid-oosten van Spanje zelfs een stuk daarboven! Behalve in het extreme noorden zal het koeler zijn met minima van 13 en maxima van 18 graden.

Sevilla

Voor Sevilla, de Andalusische stad die volledig in het teken staat van de passie, de dood en de wederopstanding van Jezus van Nazareth wordt de hele paasweek zon voorspeld met heerlijke temperaturen. Pas op wat voor ons tweede paasdag is, is er kans op regen volgens Eltiempo.es.

Valencia

Voor Valencia geldt hetzelfde als voor grote delen van het zuiden en midden van Spanje. Vanaf vrijdag stijgen de temperaturen en die blijven bijna zomers tot aanstaande dinsdag. Hier zullen de eerste buien pas op Paaszondag vallen.

Málaga

Dit jaar zullen de paasprocessies in Málaga tot en met wat onze tweede paasdag is op 6 april zonovergoten zijn met maximumtemperaturen van boven de 20 graden met name in de eerste helft van de week. Haal die slippers maar uit de kast. Pas op 6 april dienen de eerste wolken zich aan.

Barcelona

In Barcelona stijgen de temperaturen eveneens vanaf vrijdag. Hier is het echter grotendeels lichtbewolkt tot en met een onbewolkte witte donderdag. De wolken blijven weg om op maandag 6 april met regen terug te keren.

Bilbao en Noord-Spanje

In Bilbao en omstreken regent het tot zaterdag. Vanaf dan neemt de bewolking geleidelijk aan af tot het volgende week donderdag onbewolkt is. Zondag 5 april is er kans op regen. Ook in het noorden is de temperatuur met name vanaf zondag aangenaam met tot dinsdag maxima van 19 graden Celcius.

Kijk voor details over het weer in je eigen plaats op Eltiempo24.es, Eltiempo.es of Accuweather.com.

Dit vind je misschien ook leuk