Internetsnelheid van Telefónica gaat flink omhoog

door admin
Internetsnelheid van Telefónica gaat flink omhoog

Alle klanten die een internetabonnement via de Spaanse telecomgigant hebben, zullen overgaan van ADSL op internet via het glasvezelnetwerk zodra die dienst beschikbaar is op de betreffende locatie. Het goede nieuws is dat hiervoor door de aanbieder geen extra geld in rekening wordt gebracht.

Streaming

Telefónica bedient op dit moment 10,3 miljoen huishoudens in Spanje met zijn glasvezelnetwerk en verwacht dit aantal nog dit jaar te verhogen tot 3,6 miljoen huishoudens. Het bedrijf heeft flink geïnvesteerd om de maatregelen te kunnen nemen, omdat ook steeds meer consumenten een hogere snelheid eisen voor streaming video of pay TV.

Down en up

Op dit moment kunnen klanten van Telefónica downloaden met een snelheid van 100 megabits per seconde (Mbps). Binnenkort wordt dat 300Mbps. De snelheid voor uploaden gaat van 10 naar 30Mbps. Hiermee biedt de Spaanse telecomgigant de snelste verbinding op de Spaanse markt voor particulieren. Concurrenten Vodafone/Ono, Jazztel en Orange bieden 200Mbps. 

Traag Spanje

Spanje komt ten opzichte van andere landen niet heel goed uit de bus wat gemiddelde internetsnelheid betreft. Wereldwijd ligt die op 4,5Mbps, zo blijkt uit gegevens verzameld over het vierde kwartaal 2014 door webhost Akamai. Het land staat op positie 36 in de wereldranglijst met een snelheid van 8,2Mbps. 

Top tien

Zuid-Korea is het land met de snelste verbinding: 22,2Mbps. Dan volgt Hong Kong (16,8), Japan (15,2), Zweden (14,6), Zwitserland (14,5), Nederland (14,2), Letland (13), Ierland (12,7), Tsjechische Republiek (12,3) en Finland (12,1). België staat op de 19e plek met 10,8Mbps.

Opvallend is de afwezigheid van grote Europese landen als Duitsland, Italië en Frankrijk aan de top van de lijst. Duitsland staat op 29 met 8,8Mbps, Frankrijk op 44 met 7,1Mbps en Italië op 54 met 5,6Mbps.

Overname

Recent kondigde Telefónica nog aan voor 3 miljard euro aan aandelen te verkopen ter financiering voor de overname van de Braziliaanse internetdienstverlener GVT.

Dit vind je misschien ook leuk