Drukste weekend van het jaar op de Spaanse wegen

door admin
Drukste weekend van het jaar op de Spaanse wegen

Er zullen 1.800 patrouilles worden ingezet op de wegen, twaalf helikopters waarvan de helft is uitgerust met speciaal materiaal om verkeersovertredingen vanuit de lucht te kunnen vaststellen. Men let vooral op snelheidsovertredingen en alcohol- en drugsmisbruik achter het stuur.

Extra patrouilles zullen er zijn bij de drukste gebieden. Dit zijn met name de toeristische zones langs de Spaanse kusten. Veel Spanjaarden uit het binnenland trekken er deze week op uit om hun tweede huis te bezoeken. Daarnaast zal er dagelijks een grote toestroom van mensen zijn naar de steden die de beroemde religieuze paasprocessies organiseren.

Operación salida

Voor het komende weekend, te beginnen van vanmiddag 15 uur verwacht men 3,4 miljoen verplaatsingen tijdens wat door de verkeersdienst ‘operación salida’ wordt genoemd. Pieken zullen vrijdagmiddag en zaterdagochtend plaatsvinden. Met name van verkeer dat uit de grotere steden in het binnenland richting kusten trekt.

Operación 

De tweede fase van extra controles start op zaterdagmiddag 4 april tot middernacht zondag 5 april. Alleen in Catalonië is ‘onze tweede paasdag’ ook een feestdag, zodat daar de extra controles een dag langer gehouden worden.

Volgens de Guardia Civil is dit jaar het eerste jaar sinds een piek van 15,6 verplaatsingen in 2008 dat het aantal verplaatsingen tijdens Semana Santa weer toe zal nemen. Men verwacht nu 13,5 miljoen verplaatsingen. Vorig jaar waren dat er nog 1 miljoen minder.

Dit vind je misschien ook leuk