Gratis app Preguntados grote hit in Spanje

door admin
Gratis app Preguntados grote hit in Spanje

Afgelopen weken was in Spanje de gratis app Preguntados het meest populaire spelletje voor smartphone en tablet. In Amerika stond de app 66 dagen achterelkaar op de eerste plaats. De maker is de 29-jarige Argentijn Máximo Cavazzani, eigenaar van Etermax, een bedrijf dat videospelletjes ontwikkelt. Drie jaar geleden kwam hij op de markt met het woordspelletje Apalabrados (Angry Words) en ook die app was een grote hit.

 

Ontwikkeling

 

Cavazzini zegt dat hij het vak al doende geleerd heeft. In het begin was het niet gemakkelijk zijn ideeën uit te voeren en ging er nog wel eens iets mis. Maar inmiddels zijn ze bij Etermax in staat met de meest ingewikkelde systemen te werken.

 

Vraag- en antwoord

 

Na het succes van Apalabrados, een soort scrabble dat gespeeld wordt op de mobiele telefoon of tablet, wilde hij een spel ontwikkelen dat meer aansluit bij de huidige, interactieve wereld. Een app die eenzelfde dynamiek heeft als de sociale media, maar waarbij het niet noodzakelijk is dat alle spelers tegelijkertijd online zijn. Omdat er voor populaire vraag- en antwoordspelletjes nog niet veel goedwerkende apps op de markt waren, bleek dit een gat in de markt te zijn.

 

Verkrijgbaar 

 

De app is in vele talen verkrijgbaar voor iPhone en Android. De Spaanstalige versie is te downloaden onder de naam Preguntados, de Engelstalige versie is te vinden onder de naam Trivia Crack. Via deze app kun je het spel niet alleen in het Spaans spelen, maar ook in het Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Russisch, Japans, Duits, Italiaans, Arabisch en Catalaans.

 

Interactief

 

Wat opvalt aan deze app is dat gebruikers feedback en input kunnen geven op het spel. Zo kan iedereen zelf nieuwe vragen aandragen, fouten melden en bestaande vragen vertalen naar een andere taal. Pas als deze input door andere gebruikers beoordeeld en goedgekeurd is, wordt het toegevoegd aan het spel. Zodoende groeit dagelijks het aantal vragen en worden fouten vanzelf geëlimineerd. 

 

Lokale onderwerpen

 

De vragen zijn onderverdeeld in 6 rubrieken: historie, sport, kunst, amusement, geografie en wetenschap. Om het onderwerp van de vraag te bepalen, draai je aan een soort rad-van-fortuin. Omdat gebruikers zelf vragen mogen indienen en vertalen, zijn sommige vragen toegespitst op het taalgebied waarin je speelt.

 

Gratis

 

Deze vrolijk en kleurig vormgegeven app is gratis te downloaden. Als je tussendoor geen advertenties wil zien, zul je hem moeten kopen voor een klein bedrag. Wil je het spel gratis spelen, dan moet je, als je je drie levens verspeeld hebt, een uur wachten voordat je weer verder kunt spelen. In die tijd kun je eventueel bestaande vragen vertalen of andermans input beoordelen en zodoende nog wat weetjes opdoen.

 

Uitdaging

 

Zijn je eigen tegenstanders niet online en heb je geen zin om te wachten, dan kun je een snel potje spelen tegen een groep van 2-10 andere tegenstanders. Je moet dan in sneltreinvaart 12 vragen beantwoorden. Onder de 20 miljoen gebruikers die dagelijks het spel spelen, vind je er vast een aantal die op hetzelfde moment die uitdaging willen aangaan.

Dit vind je misschien ook leuk