Lening in Spanje afsluiten?

door admin
Lening in Spanje afsluiten?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden om onnodige uitgaven te voorkomen. Allereerst is er het rente-type van de lening. In Spanje zijn er twee: de TIN (Tipo Interés Nominal) en TAE (Tasa Anual Equivalente). Ze lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. De TIN betaal je voor het bedrag dat je leent. De TAE bevat daarbij ook de kosten van de afsluiting van de lening en commissies. De TAE geeft dus de totale kosten weer van de lening die je af wilt sluiten.

Kijk dus altijd eerst naar TAE om een idee te krijgen van hoeveel je uiteindelijk gaat betalen om snel over een bepaald geldbedrag te kunnen beschikken. De meeste banken zullen logischerwijs adverteren met het TIN-percentage dat vrijwel altijd lager ligt dan de TAE. Ligt namelijk de TAE veel hoger (meer dan 0,5% hoger) dan de TIN, dan heb je te maken met een erg duur product en betaal je veel aan commissie etc.

Voorwaarden

Let goed op de voorwaarden van de lening. Vaak behelzen die dat je als lener extra producten van de bank moet aanschaffen om uberhaupt een lening af te kunnen sluiten. Vaak gaat het hier om bepaalde verzekeringen, credit cards of de eis dat je je salaris moet laten storten op een rekening bij de betreffende bank. Kijk ook naar eventuele extra kosten die berekend worden als je zou besluiten de lening vroegtijdig in zijn geheel af te lossen.

Minimumbedrag

De meeste banken hebben bij hun verschillende leningen altijd een minimum- en een maximumbedrag vastgesteld waarbinnen de lening moet komen te vallen. Meestal liggen de te lenen bedragen tussen de 500 en 90.000 euro.

Termijn

De tijd die je krijgt om je lening af te sluiten is vanzelfsprekend eveneens van belang. Hoe langer je erover mag doen, hoe lager je maandbedrag komt te liggen, maar hoe meer je uiteindelijk voor je lening zult betalen.

Dit vind je misschien ook leuk