Internationale dag tegen homofobie

door admin
Internationale dag tegen homofobie

Onder aanvoering van de Spaanse Federatie van Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender (LGTB) eisten de betogers meer antidiscriminatiewetten en een beleid dat gelijke behandeling stimuleert.

 

17 mei 

 

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie wordt jaarlijks wereldwijd om aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening te boek.

 

Grote steden

 

Verschillende Spaanse politici namen deel aan de bijeenkomsten in de grote steden. Zo waren in Madrid namens de PSOE de gedeputeerden van de Asamblea de Madrid, Antonio Miguel Carmona en transseksueel Carla Antonelli van de partij. Jesús Generelo, voorzitter van de Spaanse LGTB-federatie zei het onacceptabel te vinden dat agressie en discriminatie jegens homo-, bi- en transseksuelen nog steeds aan de orde van de dag zijn, terwijl het officieel al 25 jaar geen aandoening meer is. Ook in Barcelona kleurden de straten in regenboogkleuren en waren er meerdere manifestaties. In Málaga werd een protesttocht gehouden. 

Dit vind je misschien ook leuk