Aantal Spaanse emigranten verdubbeld in vier jaar tijd

door admin
Aantal Spaanse emigranten verdubbeld in vier jaar tijd

In totaal verkozen 78,785 Spanjaarden een ander land boven Spanje in 2014. Dit gegeven is terug te zien in het dalende bevolkingsaantal drie jaar op rij.

Op 1 januari 2015 stond het aantal inwoners van Spanje op 46,439,864, 0.14% minder dan een jaar eerder. In 2013 was die daling duidelijk groter met 0,46%. De wijzigingen in de populatie van een land hangen af van drie essentiële factoren: geboorten, sterfgevallen en migratie. Nog steeds is het aantal geboorten in Spanje groter dan het aantal sterfgevallen. Het verschil is echter klein met 29.974.

Aantal emigranten

Wel verlaten meer mensen Spanje dan er komen en het aantal emigranten is hoger dan de natuurlijke bevolkingsgroei. De mate waarin men vertrekt is echter aan het dalen, met name onder buitenlandse inwoners die terugkeren naar hun eigen land.

Wat Spanjaarden betreft was het emigratiecijfer vorig jaar hoger dan voor de crisis uitbrak. In 2010 verlieten 40.157 Spanjaarden het land en bijna twee keer zoveel: 78.785, deden dat in 2014.

Spanjaarden trekken weg

De grote meerderheid van deze emigranten is geboren in Spanje en de belangrijkste bestemmingen waren Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Dit versterkt de theorie dat deze mensen Spanje verlieten om economische redenen en op zoek waren naar werk in een ander Europees land.

Dit vind je misschien ook leuk