Twee uur lang zweten met 50 graden in stilstaand vliegtuig

door admin
Twee uur lang zweten met 50 graden in stilstaand vliegtuig

In deze claustrofobische toestand bevonden bijna 500 inzittenden zich maandagmiddag op het vliegvald Madrid-Barajas Adolfo Suárez. Door de falende airco was het kwik in het toestel gestegen tot bijna 50 graden.

De vlucht PLM1003 van luchtvaartmaatschappij Wamos zou rond 15 uur vertrekken vanaf vliegveld Madrid-Barajas Adolfo Suárez richting Cancún in Mexico. De honderden passagiers konden echter tot een uur of vijf ’s middags niet aan boord. Op het moment dat iedereen wel plaats had genomen in het toestel maakte de bemanning bekend dat de vertraging was veroorzaakt door een technisch mankement. Echter de airconditioning bleek nog steeds niet te werken en de temperatuur binnen liep al snel op, waardoor veel passagiers onwel werden of in paniek raakten.

Guardia Civil

De passagiers eisten informatie van de bemanning over wat er aan de hand was, zo meldden bronnen tegen de krant El Economista.es. Die bleef uit tot enkele passagiers zo wanhopig werden dat ze hulp inriepen van de Guardia Civil. Deze ontruimde het vliegtuig nadat de inzittenden bijna twee uur de extreme hitte hadden doorstaan. Een team van het Rode Kruis was ter plaatse om preventieve redenen en om eventuele klachten van passagiers te verlichten.

Klachtenformulier

Uiteindelijk ging een deel van de passagiers opnieuw aan boord om de reis naar Cancún te aanvaarden. De vlucht vertrok om 20.30 uur. Andere passagiers besloten in Madrid te blijven en een klacht in te dienen bij de luchtvaarmaatschappij. Hen werd geadviseerd dit te doen online via een klachtenformulier.

Dit vind je misschien ook leuk