De tien radars verantwoordelijk voor de meeste boetes in Spanje

door admin
De tien radars verantwoordelijk voor de meeste boetes in Spanje

Het bedrijf Pegasus dat het beheer voert over al deze radars int jaarlijks ruim 700 miljoen euro op basis van circa twee miljoen uitgekeerde boetes. Volgens de website Autopista.es zijn de volgende de tien punten waar vandaan de meeste boetes worden uitgeschreven. Handig om in de gaten te houden bij het plannen van je route naar je vakantiebestemming in Spanje.

A-4, Jaén. P.K. 245-242 (richting Madrid). Max. snelheid: 100 km/u

De radar die de meeste boetes uitdeelt is te vinden ter hoogte van het verlaten natuurgebied Despeñaperros in de Andalusisiche provincie Jaén langs de route die Andalusië verbindt met de Spaanse hoofdstad. Het gaat om een radar die een trajectcontrole uitvoert. Hiervan zijn er 14. Het komende jaar zullen er daar nog minstens 16 van bijkomen.

 A-6, León. P.K. 343 (richting Madrid). Max. snelheid: 120 km/u.

De weg die Madrid met A Coruña verbindt telt 20 radars of 25 als het traject van de tolweg AP-6 ter hoogte van Guadarrama erbij opgeteld wordt. Deze camera in León is een van de meest actieve in het land.

AP-6, Madrid. P.K. 56-49 (richting Madrid). Max. snelheid: 100 km/u.

Kom je regelmatig Madrid binnen door de tunnel van Guadarrama dan ken je deze trajectcontrole van 7,6 kilometer lang vrijwel zeker. Zowel in de richting van Madrid als aan de andere kant wordt er op snelheid gecontroleerd op dit traject.

A-66, Cáceres. P.K. 508 (richting Sevilla). Max. snelheid: 120 km/u.

Deze vaste radar is te vinden langs de Ruta de la Plata (Zilverroute), die het noorden met het zuiden van Spanje verbindt, in het westen van het land ter hoogte van Cañaveral in de regio Extremadura. Alleen al in de eerste vijf maanden van 2014 werden met deze radar 3.544 voertuigen geflitst en beboet. istró tan sólo en los cinco primeros meses del pasado año 2014 un total de 3.544 sanciones.

A-3, Cuenca. P.K. 156 (richting Valencia). Max. snelheid: 120 km/u.

In Castilla La Mancha staan vijf van de 25 radars die verantwoordelijk zijn voor het uitschrijven van de meeste boetes in Spanje. Een ervan is te vinden ter hoogte van La Almarcha, in de richting van Valencia.

A-6, Lugo. P.K. 529 (richting Madrid). Max. snelheid: 120 km/u.

In Castilla La Manha staan vijf van de radars die te vinden zijn op de lijst van 25 radars die de meeste boetes uitschrijven. Opnieuw langs de A-6 in de provincie Lugo bij Baamonde staat de meest actieve hiervan.

A-92, Sevilla. P.K. 83 (richting Sevilla). Max. snelheid: 100 km/u.

Deze radar staat bekend als de ‘radar van Osuna’ en is berucht onder automobilisten in de provincie Sevilla.

A-23, Teruel. P.K. 88 (richting Sagunto). Max. snelheid: 120 km/u.

Langs de Autovía de Medéjar, ter hoogte van Teruel staat de rader die de achtste plek inneemt van de meest actieve die boetes uitdelen.

A-6, Lugo. P.K. 470 (richting A Coruña). Max. snelheid: 120 km/u.

Weer langs de A-6 en opnieuw in de provincie Lugo staat deze radar langs de richting naar A Coruña.

10. N-1, Guipúzcoa. P.K. 446 (richting Irún). Max. snelheid: 80 km/u.

Deze radar is de enige in de top tien die langs een weggedeelte staat waar je maximaal 100 kilometer per uur mag rijden. De radar staat ter hoogte van Andoain in de Baskische provincie Guipúzcoa op een ‘zwart punt’ waar al decennialang relatief veel ongelukken gebeuren.

Dit vind je misschien ook leuk