Spanje in shock over moord op twee jonge vrouwen

door admin
Spanje in shock over moord op twee jonge vrouwen

Donderdag om 18:30 uur werd de ex-vriend van een van de twee slachtoffers opgepakt in de Roemeense stad Lugos. Alles wees er vanaf het begin op dat deze 30-jarige Sergio Morate meer zou weten van de vermissing. Tegen hem werd zodoende onmiddellijk een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn de 24-jarige Laura del Hoyo en de 26-jarige in Oekraïne geboren Marina Okarynska. Zij gingen donderdag de laatste spullen van Okarynska halen die nog bij haar ex-vriend Morate thuis lagen in het dorpje Palomera. Dat was de laatste keer dat de twee werden gezien. De familie sloeg na drie dagen alarm, waarmee de politie meteen begon aan een grootscheepse zoektocht.

Strafblad

Morate had een uitgebreid strafblad en zat al eens vast voor kidnapping en seksueel misbruik van een vorige vriendin. Volgens politiebronnen zou Morate daags voor de vermissing tegen vrienden hebben gezegd dat hij wilde verhuizen naar een land waarmee Spanje geen uitleveringsverdrag heeft. Dit meldden verschillende Spaanse media.

Gevonden

De lichamen van de twee vriendinnen werden woensdagavond gevonden door een fietser die een tochtje maakte langs de rivier Huécar vlakbij hun woonplaats. Hij zag een voet uit de grond steken. Hij waarschuwde de politie, die daarop de in ongebluste kalk verbrande en onder gruis verstopte lichamen opdiepte. Vlakbij werd Laura’s auto gevonden met haar mobiele telefoon en haar medicijnen die ze moest slikken voor een hartaandoening.

Dit vind je misschien ook leuk