Grote investeringen in Spanje door Ikea

door admin
Grote investeringen in Spanje door Ikea

Als een van de maatregelen om dit doel te verwezenlijken start Ikea met de verkoop van haar producten online. Tests worden in dit verband al uitgevoerd in Pamplona, waar mensen bestellingen die ze online hebben gedaan kunnen ophalen, zo is te lezen in de Spaanse krant Expansión.

Tot nu toe in 2015 waren de verkopen van Ikea in Spanje al goed voor 1,3 miljard euro. Dat is een toename van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Ook is er groei te zien in de afdelingen binnen Ikea waarvoor de consument dieper in de buidelijk moet tasten, zoals de keukens.

Nieuwe formats

Het afgelopen jaar startte het meubelbedrijf ook met de nieuwe multi-channel strategie. Deze vormt een extra stap in de expansie. Daarnaast zullen nog nieuwe commerciële formats uitgerold worden. Zowel in de winkels als bij bezorgpunten.

Veertig miljoen bezoekers

Dit jaar ontvingen alle 16 winkels in Spanje in totaal al 40 miljoen bezoekers. Op dit moment is er een Ikea op maximaal een uur rijden afstand voor 65 procent van de Spanjaarden. In 2025 moet dat 80 procent zijn. Het bedrijf probeert steeds meer bezoekers te trekken door ook de prijzen te verlagen. Er werd in 2015 ruim 12 miljard euro geïnvesteerd in het goedkoper maken van veel producten, waardoor de winkel voor nog een grotere doelgroep aantrekkelijk te maken.

Nu werken er 7.500 mensen in Spanje bij Ikea. De afgelopen twee jaar groeide het personeelsbestand al met 18 procent.

De volgende nieuwe Ikea zal geopend worden in Tarragona en het bedrijf bekijkt op dit moment extra vestigingen in Alicante en Sevilla. In Madrid wordt de vestiging in Alcorcón omvangrijk gerenoveerd. Dit was ooit de tweede vestiging die open ging in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk