Ongebruikelijk warm in Spanje in november

door admin
Ongebruikelijk warm in Spanje in november

Afgelopen weekend werd het op de Canarische Eilanden zelfs op veel plaatsen maximaal 27 graden Celcius. In Alicante genoten strandgangers van een heerlijke 25 graden. Ook in het noorden van Spanje bereikte het kwik ongewoon hoge waarden. Op 8 november werd het in Santander 30 graden en in San Sebastian 29,4 graden.

Toeristische sector blij

De toeristische sector in Spanje profiteert in elk geval met dit weer. Eind oktober gaven hotels al aan dat ze reeds 90 procent van hun kamers hadden verkocht. Dat zijn de beste cijfers sinds 2002.Volgens weerstation Aemet is het ongewoon warme weer een gevolg van een anticycloon – een gebied met een hogere luchtdruk dan gemiddeld – die op dit moment boven het land ligt.

Smog in Madrid

In het binnenland waren de gevolgen van deze weersomstandigheden minder fraai dan langs de kust. Hier zorgden ze voor gevaarlijk hoge niveau’s van luchtvervuiling. Zo hoog zelfs dat burgemeester Manuela Carmena vanaf vorige week vrijdag voor het eerst de maatregelen tegen deze smog van kracht liet gaan, waaronder verkeersbeperkingen in de stad voor niet-residenten en snelheidsbeperkingen op de verkeersaders rond de stad.

Dit vind je misschien ook leuk