België – Spanje afgelast uit angst voor terreur

door admin
België - Spanje afgelast uit angst voor terreur

De beslissing werd gemaakt op aanraden van de overheid, die even daarvoor het niveau van terreurdreiging in België van twee naar drie verhoogde. Er wordt gevreesd voor een aanslag. Een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, is nog voortvluchtig. De kans is aanwezig dat hij in België is. Ook zijn sporen van andere verdachten naar België en dan met name Brussel de herleiden.

Geen enkel risico

‘We willen geen enkel risico nemen voor de supporters, de spelers en het hele evenement’, zei de persdirecteur van de Belgische voetbalbond tegen de VRT. ‘Ik weet niet waarom de beslissing van de overheid zo laat is genomen. We zijn verrast, want het leek perfect mogelijk om de match te organiseren. Het is wel een risicofactor dat een van die broers achter de aanslagen in Parijs nog niet is opgepakt.’

Verrast

De spelers waren eveneens verrast vanwege de korte termijn waarop de afgelasting plaatsvond. Het bericht kwam om half één in de nacht voor de wedstrijd op dinsdagavond om 20:45 uur in het Koning Boudewijn-stadion in Brussel gespeeld zou worden.

Dit vind je misschien ook leuk