Zijn uw waardevolle bezittingen in huis verzekerd?

door admin
Zijn uw waardevolle bezittingen in huis verzekerd?

De inboedel kunt u in dezelfde polis meeverzekeren. Met de inboedel bedoelen we meubels en persoonlijke spullen in uw huis. 

Inboedel verzekeren

Het verzekeren van uw inboedel is net als bij de huisverzekering belangrijk om de schade te dekken die veroorzaakt kan worden door bijvoorbeeld brand, storm of waterschade die ontstaat door een hevige regenbui. Daarnaast bent u dan ook verzekerd voor eigendommen die gestolen worden.

Waarde inboedel berekenen

Om de waarde van de totale inboedel te berekenen kan er gebruik worden gemaakt van een inboedellijst. Dit is een hulpmiddel om alle zaken apart een waarde te geven en zo de totale waarde van de inboedel vast te stellen. Op de inboedellijst noteert u de nieuwwaarde van uw spullen. Dit is de prijs die u in de winkel heeft betaald voor de aanschaf hiervan. Wanneer u schade heeft gehad, komt een expert de schade opnemen. Het is aan te bevelen facturen te bewaren om de nieuwwaarde te kunnen bewijzen.

Tussentijds inboedelwaarde wijzigen

Door de waarde van uw inboedel nauwkeurig in kaart te brengen, weet u zeker dat u alleen betaalt voor de verzekering van spullen die u daadwerkelijk heeft. Als u alles goed invult, betaalt u dus nooit teveel premie. Maar let ook op dat u de inboedelwaarde aanpast wanneer u nieuwe spullen aanschaft. Doet u dit niet, dan heeft u kans op onderverzekering.

Waardevolle spullen

Een van de onderdelen van de inboedel zijn waardevolle spullen, zoals Perzische tapijten, kunstwerken en schilderijen. Afhankelijk van verzekeringsmaatschappij moeten deze opgegeven worden vanaf een waarde van € 2.000 per stuk. Indien u twijfelt over op te geven spullen, dan kunt u het beste contact opnemen met de medewerkers van Hypotienda, zij kunnen u aangeven wat zoal onder waardevolle objecten wordt gerekend. iPads, iPhones en andere elektronische apparaten vallen onder de gewone inboedel.

Wat is niet verzekerd

Verzekeringspolissen kennen uitsluitingen of maximaal uit te keren bedragen. Een voorbeeld van een uitsluiting is schade door slecht onderhoud van de woning of waterschade wanneer de hoeveelheid water niet een bepaalde drempel heeft gepasseerd. Ook schade door een catastrofeachtig karakter zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties, aardbevingen, vulkanische uitbarstingen of overstromingen, wordt niet gedekt. Voor het laatste hebben we het waarborgfonds in Spanje.

Hypotienda

Heeft u schade meld deze dan direct bij Hypotienda of direct bij de verzekeraar. Doe dit altijd vóórdat u de schade laat repareren. Ook voor meer informatie over verzekeringen in Spanje kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met dit kantoor in Marbella, dat sinds 2004 een van de belangrijkste spelers op het gebied van verzekeringen (en hypotheken) in Spanje is. Kijk voor meer informatie ook op de website

Dit vind je misschien ook leuk