Barcelona waakzaam rond Madonna concert en Champions League wedstrijd

door admin
Barcelona waakzaam rond Madonna concert en Champions League wedstrijd

In het Camp Nou stadion speelde FC Barcelona een wedstrijd in de Champions League tegen Rome. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen. In het muziekpaleis Sant Jordi gaf superster Madonna een concert in haar Rebel Heart Tour. Rond die twee locaties was veel extra politie op de been. Voetbalfans moesten ruim op tijd aanwezig zijn – men sprak over drie uur voor aanvang van de wedstrijd – in verband met extra controles om Camp Nou (met plek voor 90.000 toeschouwers) te kunnen betreden. Rugzakken waren verboden en mensen moeten hun ID kunnen laten zien.

El Clásico

Afgelopen zaterdag zat Madrid al in dezelfde waakzame omstandigheden met extreme maatregelen om de veiligheid te garanderen van het publiek. Hier troffen de twee populairste voetbalclubs van Spanje, FC Barcelona en Real Madrid elkaar in het Santiago Bernabeu stadion voor ‘El Clásico’.

Madonna

Eerder werden voetbalwedstrijden, ook de vriendschappelijke wedstrijd tussen Spanje en België van maandag, en enkele popconcerten afgelast uit angst voor aanslagen. Zo gingen concerten van U2 en Prince in Europa al niet door. Bij het al lang uitverkochte concert van Madonna werden 30.000 fans verwacht op dinsdagavond, maar ook op woensdagavond. De popster weigerde haar Rebel Heart tour te onderbreken uit angst voor terroristen. ‘Waarom zou ik mijn concert schrappen? Er is niemand in de wereld met het recht om ons te weerhouden van het doen waar wij van houden’, aldus Madonna. 

Terreuralarm

Spanje heeft sinds de aanslagen op een hotel in Tunesië het terreuralarm voor het land verhoogd naar 4, een niveau onder het maximale. Na de aanslagen in Parijs waar op verschillende locaties 130 personen om het leven kwamen, werd besloten niet het maximale alarm in te stellen. Wel wordt onder meer extra aandacht besteed aan grote publieksevenementen zoals hierboven omschreven. 

Dit vind je misschien ook leuk