22 bemanningsleden gered na schipbreuk in Golf van Biskaje

door admin
22 bemanningsleden gered na schipbreuk in Golf van Biskaje

De reddingsoperatie werd geleid door het Maritieme reddingscentrum MRCC in Falmouth in het Verenigd Koninkrijk. Het alarm was om 12.15 uur uitgezonden en opgevangen door de kustwacht in A Coruña die er meteen een vliegtuig vanaf Santiago de Compostela heenzond. In een verklaring van de Spaanse kustwacht (Salvamento Marítimo) werd bevestigd dat er 22 bemanningslieden zijn gered. Het schip was op het moment van alarm op 148 mijl van Cabo de Ortegal in Galicië. De bemanningsleden zijn overgebracht naar de Galisische steden A Coruña en Celeiro.

Noodweer

Het vrachtschip van 163 meter lang was onderweg van het Afrikaanse Gabon naar Le Havre in Frankrijk. Het kwam in de problemen door noodweer met windkracht 8 en golven van 4 tot 9 meter hoog. Drie Spaanse reddinghelicopters, een vliegtuig en zes schepen die in de buurt van de Modern Express vaarden kregen opdracht te helpen. Ondanks dat het schip zich in de Golf van Biskaje bevond, viel de verantwoordelijkheid voor de reddingsoperatie bij MRCC in Falmouth.

Op dit moment bevindt het schip zich in Frans gebied, zodat Franse autoriteiten zich er nu over bekommeren. Op het moment dat de bemanningslieden werden gered helde het schip over in een hoek van 40 graden en het gevaar van zinken is dan ook groot. Volgens de bemanning is het al een deel van de vracht verloren. Dit type boten vervoert doorgaans auto’s en vrachtwagens.

 

Dit vind je misschien ook leuk