New York Times lanceert Spaanstalige website

door admin
New York Times lanceert Spaanstalige website

The New York Times heeft voor de nieuwe editie een team van zes journalisten en redacteuren en maakt tevens gebruik van het al bestaande correspondentennetwerk. De nieuwe redactie zal vanuit Mexico werken. De krant hoopt zo haar lezerspubliek wereldwijd te vergroten. Men probeert onderwerpen in het Spaans te brengen die de Spaanstalige lezers zullen interesseren.

Voorlopig zijn alle artikelen voor iedereen beschikbaar. Of dat zo blijft zal de tijd leren. Elias Lopez, hoofdredacteur van The New York Times en Español zegt dat ze vooralsnog alles voor iedereen beschikbaar houden zodat de doelgroep ruim de tijd krijgt om kennis met de krant in het Spaans te maken.

Het hoofdnieuws op de eerste dag gaat over de risico’s die migranten uit Midden-Amerika lopen op hun route naar de Verenigde Staten.

Spaans

Dat de krant hiermee een nieuwe doelgroep aanboort lijkt logisch, aangezien er meer Spaanssprekende mensen zijn in de Verenigde Staten dan alle sprekers van Chinees, Frans, Italiaans, Hawaiiaans en de Amerikaanse dialecten in dat land samen. Bovendien is het Spaans de tweede meest gesproken taal ter wereld wat het aantal personen betreft die Spaans als moedertaal heeft. Op de eerste plek staat het Mandarijn (China). Op het internet vormt het Spaans de derde meestgebruikte taal na het Mandarijn en het Engels.

Dit vind je misschien ook leuk