Madrid doet mee aan Cycling Festival Europe

door admin
Madrid doet mee aan Cycling Festival Europe

Het festival wordt tijdens het voorzitterschap van Nederland georganiseerd door de Nederlandse ambassades, die daarmee willen laten zien hoe graag Nederlanders op de fiets zitten. Op het festival zullen bezoekers ervaren dat fietsen leuk, efficiënt en gezond is. Er worden diverse evenementen georganiseerd, zoals publieke happenings bedoeld om zoveel mogelijk mensen op een fiets te krijgen.

Ook zullen er workshops plaatsvinden om plaatselijke officials en stakeholders bijeen te brengen om ideeën te bedenken om fietsen beter te integreren in de stedelijke vervoerssystemen. Veel activiteiten worden georganiseerd of gesponsord door Nederlandse ambassades, in samenwerking met lokale stakeholders.

Doel

Het doel is zoveel mogelijk mensen van een fiets gebruik te laten maken en ideeën te genereren om fietsen in de stedelijke mobiliteit te integreren. Het festival is bedoeld om Europese steden door het fietsen met elkaar te verbinden, maar ook om stakeholders met elkaar in contact te brengen om een gemeenschap van beste praktijken te vormen.

Doe mee met het festival

Op de festivalwebsite staat een overzicht van alle fietsactiviteiten die in het kader van het fietsfestival worden georganiseerd. Neem contact op met de lokale Nederlandse ambassade indien u wilt meedoen en ideeën wilt delen over hoe je fietsen het beste in de stedelijke mobiliteit kunt integreren.

Madrid

De Nederlandse ambassade in Madrid doet vanzelfsprekend ook mee. De ambassadeur fietst samen met andere Europese ambassadeurs in Madrid, de burgemeester Manuela Carmena, vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de Europese Commissie in Madrid en ambtenaren van de gemeente een symbolische route. Deze startte om 12 uur bij het kantoor van de EC en EP en eindigt op het Plaza de los Cibeles bij het gemeentehuis van de Spaanse hoofdstad. Via de sociale media is alles rond het fietsfestival te volgen via de hashtag #CFE2016.

Dit vind je misschien ook leuk