Ondernemen op de beurs in zeven stappen: Stap 4

door admin
Ondernemen op de beurs in zeven stappen: Stap 4

In de vorige drie stappen van het zevenstappenplan bepaalde u uw rendementsdoelstelling, de route naar deze doelstelling en koos u welke beleggingsinstrumenten of –producten hier het beste bij passen. Uiteraard zullen de uitkomsten tot nu toe per persoon verschillen. Stel, u heeft bepaald dat u uw rendement wilt halen uit aandelen. Op basis van de fundamentele analyse kunt u een aantal aandelen selecteren dat voldoet aan uw criteria. Het gaat namelijk wat ver om u in alle aandelen ter wereld te verdiepen. Ook al zou u dat doen, dan moet u dat ook nog bijhouden, want de economie kan stilstaan, aandelen doen dat doorgaans niet.

Selectiecriteria

De selectiecriteria voor uw keuze van aandelen kunt u zelf bepalen. Bijvoorbeeld aandelen met een verwacht dividendrendement van 5%; Aandelen met een koers/winstverhouding die kleiner is dan 10; Of aandelen uit verschillende sectoren. In plaats van alleen aandelen uit de bank- of technologiesector te kiezen, kunt u ook aandelen nemen uit de voedingsmiddelensector of de industrie. Hiermee spreidt u uiteraard uw risico’s.

Aandelen uit verschillende landen

Kiest u om alleen binnen de AEX en AMX te beleggen, of betreedt u ook andere beurzen? Op de website van Alex Spanje is meer te lezen over het fundamenteel analyseren van uw aandelen. Lees ze hier nog eens na.

Watchlist

Binnen de Alex-applicaties kunt u uw selectie van aandelen gemakkelijk volgen via uw eigen ‘watch list’. Hiermee ziet u in één overzicht de koersen en overige informatie van de aandelen die u op het oog heeft, zonder de koersen elke keer te hoeven opzoeken. In de watch list kunt u per fonds uw eigen aantekeningen maken. Door deze voorselectie te maken, houdt u het beleggen voor u zelf overzichtelijk en kunt u uw tijd gerichter besteden aan uw mandje potentiële beleggingen. Zo maakt u uw fundamentele huiswerk voor een beperkt aantal fondsen in orde. Bij stap 5 behandelen we hoe u het moment kunt bepalen om in actie te komen vanuit uw selectie. Stel voor die tijd een watch list op met voor u interessante aandelen en volg deze een tijdje.

Alex Spanje

Heeft u behoefte aan begeleiding bij het opstellen en vastleggen van stap 1? Dan kunt u contact opnemen met Alex Spanje. Vanuit het Alex Beleggerscentrum staat Kaspar Huijsman en zijn team elke beursdag in contact met zowel startende als ervaren beleggers. Klik hier wanneer u op de hoogte wilt blijven van voor u interessante seminars bij u in de buurt. Kaspar Huijsman is directeur van Alex Spanje & Portugal. Vanuit zijn expertise schrijft hij regelmatig artikelen over beleggen met elke keer een ander thema. Heeft u naar aanleiding van deze artikelen vragen of u wilt zelf een onderwerp aandragen, neem dan contact met hem op via: kaspar.huijsman@alexspanje.com of telefonisch: +34 952 924 011.

Dit vind je misschien ook leuk