Krijgt Madrid EU’s hoogste wolkenkrabber?

door admin
Krijgt Madrid EU's hoogste wolkenkrabber?

Als het aan de projectontwikkelaar Distrito Castellana Norte (DCN) ligt, komen op een paarhonderd meter afstand van die vier giganten nog eens zes bij. Een van die torens zou dan met 70 verdiepingen een van de hoogste wolkenkrabbers van Europa worden, aldus schrijft El País. De Torre Cristal is op dit moment met 52 verdiepingen de hoogste toren in de Spaanse hoofdstad. 

Bouwvergunning

Het enige waar nog op wordt gewacht is op een bouwvergunning van de gemeente Madrid. Volgens de CEO van DCN, Antonio Béjar, voldoen de plannen aan alle technische en andere vereisten en dat is terug te zien in maar liefst 48 rapporten die er naar aanleiding van het project werden gepresenteerd. De mededeling werd gedaan op het Sustainable City Planning Forum in MAdrid, dat werd georganiseerd door de krant El País en gesponsord door DCN en BBVA. Laatstgenoemde is eveneens grootaandeelhouder van het nieuwe torenproject. 

Groene zones

Aan het plan wordt al 20 jaar gewerkt. Het zal inhouden dat de Paseo de la Castellana met 3,7 kilometer wordt verlengd tot aan de M-40 ringweg. Op een stuk land van 311 hectare zullen ook 27.699 woningen verschijnen en verschillende groene zones en publieke ruimtes. Volgens Béjar gaat er een investering van ruim 6 miljard euro mee gepaard en zullen 120.000 banen het levenslicht zien. Ook schat DCN dat de opbrengsten aan belastingen voor de gemeentekas circa 3,3 miljard euro zullen bedragen. Van het hele grondstuk zal uiteindelijk nog 80 procent publieke en groenzone zijn. De rest is bebouwd. DCN wil ook zorgdragen voor het transport naar de zone toe met onder andere een uitbreiding van de forenzentreinen, een metrolijn en de aanleg van fietspaden. 

Positief

Volgens de ontwikkelaar staan buurtbewoners positief tegenover de nieuwe torens. Volgens een opinieonderzoek zou 83 procent van de omwonenden positief over het project oordelen. Men verwacht een definitieve ‘go’ voor het project nog voor het einde van dit jaar binnen te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk