Hoge boetes voor hondenpoep op stoep in Madrid

door admin
Hoge boetes voor hondenpoep op stoep in Madrid

Als mensen die boete niet kunnen of willen betalen, dan kunnen ze kiezen om in het weekend tussen 9 uur en 14 uur parken en straten van Madrid schoon te maken. Carmena wil met het strengere beleid een einde maken aan de bevuiling van openbare ruimten in de stad door honden.

Extra controles

Van een boete variërend tussen 751 en 1.500 euro zal je als hondenbezitter wel even flink op je neus kijken. Speciaal aangewezen agenten van de lokale politie zullen in twee pilot-gebieden extra gaan controleren op uren wanneer de meeste hondenbezitters hun viervoeters uitlaten. Om welke gebieden het gaat wilde de burgemeester niet zeggen. 

Bewustmaking

De nieuwe regels vormen een onderdeel van een groter plan om de stad schoner te houden en de bewoners zich bewuster ervan te maken. Ook studenten die na een – overigens verboden – botellón, flessen en ander afval laten liggen op straat, kunnen rekenen op boetes. Ook zij mogen deze inruilen voor gemeentelijk werk.

Hond in metro

Men rekent ongeveer 4 uur werk om 100 euro boete te verrekenen. Recent werd bekend dat Madrileense hondenbezitters hun dier mee mogen nemen in de metro. Door de week kan dit alleen in daluren en in het weekend en in de maanden juli en augustus kan het de hele dag. De hond moet dan wel aangelijnd zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk