Topman Grupo PRISA doet aangifte vanwege Panama Papers

door admin
Topman Grupo PRISA doet aangifte vanwege Panama Papers

Afgelopen maandag hebben diverse Spaans media documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat de topman van het mediaconcern Grupo PRISA en zijn ex-vrouw gelieerd zijn aan ondoorzichtige bedrijven in belastingparadijzen. Hij heeft op basis van deze aantijgingen aangifte gedaan uit naam van zijn eigen persoon en namens Grupo PRISA tegen drie Spaanse media

Aandelen in Star Petroleum

Onder andere het televisieprogramma La Sexta en de Spaanse krant El Confidencial en de nieuwswebsite Eldiario.es hebben documenten uit de Panama Papers naar buiten gebracht waaruit blijkt dat Cebrián 2% van de aandelen bezit van Star Petroleum. Star Petroleum is een Luxemburgs bedrijf van de Spaanse zakanman Massoud Farshad Zandi. Cebrián zou deze aandelen hebben gekregen vanwege de jarenlange innige vriendschap tussen de twee.

De van oorsprong Iraanse Zandi zou het kantoor van Mossack-Fonseca in Panama hebben gebruikt om diverse offshore-bedrijven op te richten op de Seychellen en Samoa om zo de aandeelhouders van Star Petroleum buiten beeld te houden.

Teresa Aranda

Ook Cebriáns ex-vrouw en voormalig bekend journaliste bij El País, Teresa Aranda komt in de documenten naar boven, samen met Zandi  en met de bestuursvoorzitter van de stichting ter bevoordering van culturele diversiteit (Fundación Atman para el Diálogo entre Civilizaciones) Félipe González. Dit is de voornaamste reden waarom Cebrián nu aangifte heeft gedaan. Cebrían zelf ontkent ooit offshore- bedrijven in zijn bezit te hebben gehad. 

Dit vind je misschien ook leuk