Zwerfhond uit Málaga wordt beroemd in Duitsland (Video)

door admin
Zwerfhond uit Málaga wordt beroemd in Duitsland (Video)

De Duitse Julia Werner was toen nog assistent-fotograaf en werkte samen met tien anderen mee aan een advertentie voor Audi, waar in de buurt foto’s voor werden gemaakt. Ze zag de magere, vieze hond en kreeg een band met hem. Hij deed haar denken aan Simba uit de Lion King. Pas op de laatste dag van haar verblijf besloot ze hem mee te nemen naar Duitsland. Ze noemde hem Tschikko (van het Spaanse chico) en nam hem mee in de auto van Málaga naar Stuttgart. Zijn volledige naam werd daar Tschikko Leopold von Werner.

Grotestads-leeuw

Jaren later was Werner zelf fotograaf en opende een eigen studio in Hamburg. Om haar verhuizing naar de tweede grootste stad van Duitsland te vieren, besloot ze een fotoreportage te maken met haar geliefde hond in de hoofdrol. Om haar associatie met een moedige leeuw te visualiseren, deed ze leeuwenmanen van stof om zijn nek en portretteerde de hond op alle emblematische plekken in Hamburg zoals de containerhaven, bij de dom en bij het treinstation.

Beroemd

Op 15 februari 2015 organiseerde ze een expositie met de beste foto’s van de duizenden die ze had geschoten van haar Grosstadtlöwe (grote stadsleeuw). Deze gingen meteen viraal. Een video over het leven van Tschikko werd in twee dagen tijd vervolgens miljoenen keer bekeken. Zelfs het Duitse tijdschrift Bild, de Britse krant Daily Mail en het Amerikaanse Lonely Planet plaatsen zijn foto’s, die inmiddels ook weer in Spanje terecht zijn gekomen via een grote reportage in de krant El Mundo. Tschikko heeft inmiddels zijn eigen Facebookpagina.

Dit vind je misschien ook leuk