Vermiste Spanjaarden Maleisië terecht

door admin
Vermiste Spanjaarden Maleisië terecht

Dit heeft het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bevestigd. Het koppel woonde sinds januari in Maleisië in het uiterste noorden van het eiland Sabah/Borneo waar het werkte in het resort Tommy’s Place in ruil voor kost en inwoning om er een leven op te kunnen bouwen. David Hernandez  (30) werkt er als elektriciën en Marta Miguel (30) werkt op de communicatieafdeling in het management. Uiteindelijk wilden ze hun eigen zaak beginnen.

Excursie

Vorige week maandag vertrokken ze voor een excursie van twee uur op een kleine boot samen met hun baas en een collega van het resort. Ze zouden gaan varen tussen het eiland Balambangan en het district Kudat ten zuiden van de Filipijnen. Zondag vonden Maleisische autoriteiten een van de motoren van de vermiste boot.

Na een vermissing van 10 dagen werd het viertal gered door Vietnamese vissers in de Zuluzee ten zuiden van de Filipijnen. Ze zijn inmiddels teruggekeerd naar het eiland waar ze werden opgewacht door de Spaanse consul. Volgens het ministerie gaat het goed met ze.

De zus van David die met een paar andere familieleden naar Maleisië was afgereisd om te helpen zoeken liet in het tv-programma Espejo Público op Antena 3 weten dat ‘iedereen aan het huilen is van geluk’ en dat ‘alles wat ik weet is dat het goed met ze gaat’.

Gefilterd zeewater

Een grote golf sloeg over de 12-meter lange boot en nam eten en water met zich mee en veroorzaakte schade aan de motor die niet meer kon starten. Volgens de vader van een van de Spanjaarden overleefden ze hun rampspoed door kleine slokjes zeewater te drinken, waar ze met behulp van een zakje het zou uit filterden, zo vertelde hij op de Spaanse radio. De vier zijn verzwakt, verbrand door de zon, maar verder in vrij goede doen voor de lange tijd dat ze op zee dreven zonder eten.

Dit vind je misschien ook leuk