Grote brand op autobandenstortplaats in Seseña

door admin
Grote brand op autobandenstortplaats in Seseña

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Dit meldde politie na het vooronderzoek. Door de regen en andere weersomstandigheden van de afgelopen dagen kan er moeilijk zomaar brand ontstaan. Ook Carlos Velázquez, de burgemeester van Seseña, bevestigd dit. Bovendien zegt hij: “Zo moeilijk als het is om een autobandenbrand te blussen, zo moeilijk is het ook om ze in brand te steken.”

Niveau 2

De regering van de autonome regio Castilië-la Mancha heeft een waarschuwingsniveau 2 uitgeroepen, vanwege de enorme brand die woedt op het autobandenkerkhof in Seseña. Madrid blijft voor alsnog op niveau 1. Het vuur heeft al meer dan driekwart van de enorme stortplaats verwoest. 

Inmiddels is de brand onder controle. De brandweer ter plaatse heeft een brandmuur op gesteld, die zo’n drie hectare grond van de brand zal kunnen redden. De totale oppervlakte van de vuilnisbelt telt 11,4 hectare. De vlammen hebben een hoogte bereikt van 20 meter en er ontstaat een giftige wolk, die door de wind snel verspreid wordt.

Binnen blijven

Omwonenden wordt dringend verzocht binnen te blijven, deuren en ramen te sluiten en zo mogelijk handdoeken tegen de deur te leggen. Ze moeten zo min mogelijk worden blootgesteld aan de giftige rook. Bij dit advies wordt de nadruk gelegd op mensen met ademhalingsproblemen, zoals ouderen, zieken en kinderen.

Het nabijgelegen vliegveld Madrid-Barajas Adolfo Suarez ondervindt vooralsnog geen overlast of vertragingen door de brand.

Vragen

De regering van Castilië-La Mancha heeft een gratis telefoonnummer (900 122 112) ingesteld voor mensen met vragen over de brand.

Dit vind je misschien ook leuk