Chaos op Spaanse stations door staking treinmachinisten

door admin
Chaos op Spaanse stations door staking treinmachinisten

Die zijn verenigd in Semaf. Semaf is boos vanwege het feit dat het Spaanse spoorwegbedrijf Renfe een aantal afspraken over salaris, nieuwe vacatures en werkomstandigheden niet nakomt. ‘We gaan staken zolang als nodig is tot het is opgelost’, aldus Juan Jesús García Fraile van de machinistenvakbond. 

Het gaat om 4 stakingen van 24 uur. Er wordt een minimale dienstverlening gehanteerd van 50 procent overdag en 75 procent tijdens de spitsuren die zijn van 6 tot 9 uur in de ochtend, van 13:30 tot 15:30 in de middag en van 18:30 tot 20:30 in de avond. 

Volgens woedende reizigers op diverse sociale media worden die regels van minimale dienstverlening helemaal niet nagekomen. Boordevolle perrons en lange vertragingen waren het gevolg. Tarragona en Reus reden tijdelijk geen treinen, de dienstverlening was in de ochtend volledig gestremd in Gandía en in Valencia moesten bussen worden ingezet omdat lang niet aan de minimale dienstverlening werd voldaan.

Volgens Fraile van Semaf mogen reizigers protesteren, net zoals de machinisten dat doen. Hij legt de verantwoordelijkheid voor de uitvoer van de minimale dienstverlening dan ook bij het spoorwegbedrijf zelf. 

Kijk op de website van Renfe voor meer actuele informatie. 

Dit vind je misschien ook leuk