De leukste theaterfestivals op een rij

door admin
De leukste theaterfestivals op een rij

Los Clásicos en Alcalá de Henares (De 16e editie van het theaterfestival in Alcalá). Waar: Alcalá de Henares (Madrid) Wanneer: 9 juni – 3 juli Prijs: variërend van € 2 (voor een kindervoorstelling) en € 18. 

Op twaalf verschillende plaatsen worden gedurende dit festival 47 klassieke theatervoorstellingen opgevoerd door 29 toneelgenootschappen. Het thema is Shakespeare en Cervantes (in zijn nagedachtenis, 400 jaar na hun dood). Het festival is al even aan de gang, maar de komende week kunt u bijna iedere dag nog prachtige voorstellingen bijwonen. Mis het niet!

Meer informatie op: www.clasicosenalcala.net/2016

Festival de Teatro Clásico de Mérida

Waar: Mérida. Wanneer: 6 juli – 28 augustus. Prijs: variëren tussen de € 15 en € 40 

Klassiek. Modern. Tijdloos. Deze woorden beschrijven het klassiek theaterfestival van Mérida dat bestaat uit een symfonieconcert en zeven theaterstukken van uiteenlopende genres. Titels die stuk voor stuk nooit eerder zijn vertoond in Mérida. 

Meer informatie op: www.festivaldemerida.es 

Festival de Teatro Clásico de Almagro

Waar: Almagro (Provincia de Ciudad Real) Wanneer: 7-31 juli. Prijs: tussen de € 8 en € 20

Dit festival wordt al 38 jaar gevierd in het historische stadje in Castillië-La Mancha. Je kunt hier een volledig unieke culturele belevenis meemaken. Het programma is altijd vol van kleurrijke, grappige, intrigevolle, dramatische toneelstukken. Ieder jaar bruist Almagro in juli van de activiteiten, spektakels en evenementen. 

Meer informatie op: www.festivaldealmagro.com

Olmedo Clásico

Waar: Olmedo (Provincie Valladolid). Wanneer: 15-24 juli. Prijs: € 15 (of € 65 voor tien voorstellingen).

Op het Klassiek Theaterfestival in la Villa del Caballero, Olmedo Clásico worden door professionele toneelgenootschappen 12 klassiekers opgevoerd. Verschillende genres passeren de revue: tragedie, drama en komedie. Ook hier staan Cervantes en Shakespeare centraal vanwege de vierhonderdste ‘verjaardag’ van hun overlijden. Een van de stukken die u niet moet missen, is La villana de Getafe van het Jonge Spaanse Klassiek Theatergenootschap, onder leiding van Roberto Cerdá.

Meer informatie op: www.olmedo.es/olmedoclasico

Dit vind je misschien ook leuk