Messi op vakantie op Ibiza

door admin
Messi op vakantie op Ibiza

De Argentijn huilde van verslagenheid na het verlies van voetbalclub La Albiceleste. Nog verhit van de wedstrijd kondigde hij ten aanzien van de pers aan dat zijn dagen in de selectie ten einde zijn. Inmiddels zijn we twee weken verder en de voetballer heeft zijn tranen ingeruild voor Ibiza en de Middellandse Zee.

Jacht

De beelden van Messi op zijn jacht zijn hetzelfde als die van andere topvoetballers die vakantie houden. Maar ze doen ook denken aan de veelbesproken campagne van Barça #TodosSomosMessi (Messi zijn we allemaal). De campagne was bedoeld om de voetballer te ondersteunen nadat hij is veroordeeld tot 21 maanden cel. In Spanje hoeven veroordeelden niet de gevangenis in als ze nog geen strafblad hebben en wanneer de geëiste straf minder is dan twee jaar.  

Belastingfraude

De club besloot om zijn topspeler bij te staan, toen Leo Messi en zijn vader door het Hooggerechtshof van Barcelona veroordeeld werden wegens belastingfraude. Barça beweert dat de speler onrechtvaardig behandeld is en besloot hem openlijk te verdedigen. Te meer omdat er onbevestigde geruchten rondgaan dat hun beste speler van club zou willen veranderen.

Grondwet

De campagne viel niet in goede aarde bij de Spaanse Sportraad. De directeur van de Raad, Miguel Cardenal, zei dat Spanje een democratische rechtstaat is waarin rechtspraak door iedereen moet worden gerespecteerd, ook door Messi. ‘In deze rechtstaat kan in beroep worden gegaan tegen een uitspraak op manieren die zijn vastgelegd in de grondwet,’ en dat is niet via Twitter.

Fiscale delicten

Gestha , de vakbondvan de Spaanse fiscus, heeft ook al laten weten ontevreden te zijn over het initiatief van de supporters van FC Barcelona. ‘Solidariteit met fraudeurs is niet bepaald goed voor het belastinggeweten van de Spanjaarden.’ Dit zei Carlos Cruzado, de voorzitter van deze organisatie op de tv-zender Cadena SER. Bovendien vindt Cruzado de leus todos somos Messi onverantwoordelijk, en wil dat dit teruggetrokken wordt, omdat de Argentijn veroordeeld is wegens ‘drie zeer ernstige fiscale delicten’.

Dit vind je misschien ook leuk